Σύσκεψη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για τον 8χρονο «Αϊνστάιν»

Σύσκεψη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για τον 8χρονο «Αϊνστάιν»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημοτικό σχολείο Αρσενίου, παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Νικόλαου Τσαλικίδη και του Ανδρέα Γεραντίδη, πατέρα του 8χρονου μαθητή, που έχει καταπλήξει τους πάντες με τις επιδόσεις του στα μαθηματικά.
«Στόχος όλων μας, στη σύσκεψη, ήταν το παιδί να μεγαλώσει ισόρροπα και να προστατεύσουμε την παιδικότητα του», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τσαλικίδης.
«Συζητήσαμε με τον πατέρα του παιδιού και συμφωνήσαμε να δουν τον μαθητή ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Πέλλας. Η ομάδα επιστημόνων θα δει τις ανάγκες του παιδιού και πώς βιώνει αυτή την κατάσταση το παιδί προκειμένου να δώσουμε οδηγίες στους γονείς» ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. 
Διευκρίνισε, δε, ότι «παράλληλα, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου, Χριστόδουλος Φανιόπουλος, που ήταν στη σύσκεψη με την προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Πέλλας, Γεωργία Μπουρδομπούρα και τη διευθύντρια του σχολείου, δεσμεύτηκε στον πατέρα, ότι θα εξασφαλίσει ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να καλύπτει τις επιπλέον ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του Τάσου, ώστε να μπορεί, μέχρι να φύγει στην Γερμανία, να αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια».
«Ο πατέρας μας είπε ότι στις αρχές του έτους θα φύγει η οικογένεια, συνεπώς μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου θα είναι ο Τάσος στο σχολείο μας και εμείς θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το παιδί να φύγει με εφόδια και τις ευχές μας για το καλύτερο» τόνισε.
Σχετικά με το αν υπάρχουν στη χώρα μας δημόσιες δομές εκπαίδευσης για χαρισματικά παιδιά, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «στην πατρίδα μας υπάρχει το τμήμα ένταξης, το οποίο λειτουργεί παράλληλα και ενσωματωμένο μέσα στα σχολείο. Όταν δεν υπάρχει σε κάποιο σχολείο το παιδί μεταφέρεται σε άλλα σχολεία, όπως για τα παιδιά που εντοπίζουν μαθησιακά προβλήματα, έτσι υπάρχουν και τμήματα για παιδιά με ιδιαίτερες κλίσης και εξατομικευμένο πρόγραμμα. Υπάρχει ανάλογο τμήμα, στο δημοτικό σχολείο Σκύδρας και σε αλλά σχολεία».
Διευκρίνισε, δε, πως για οποιαδήποτε ενέργεια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, «οι γονείς είναι αυτοί που επιλέγουν πώς θα κινηθούν και φυσικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα σέβεται απόλυτα τις επιλογές τους και πάντα χρειάζεται η υπεύθυνη δήλωση και συναίνεση του γονέα για οτιδήποτε γίνεται». 
Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου 
 

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play