Συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα σε νοσοκομεία

Συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα από τον SARS-Cov-2 τοποθετήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ ενώ ολοκληρώνονται οι σχετικές εργασίες και για τα νοσοκομεία Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Γεννηματάς και Γ.Ν. Κατερίνης.

propoli

Τα δέκα πρωτοποριακά συστήματα εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για νοσοκομεία αναφοράς της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ενώ τη δωρεά έκανε η εταιρία ΕurodietMed.

Τα συγκεκριμένα συστήματα εφαρμόζουν την κατοχυρωμένη πρωτότυπη τεχνολογία Συστήματος Απολύμανσης Φιλτραρίσματος DFS (Disinfecting Filtration System) που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και έχουν χαρακτηριστεί ως Ιατρικές Συσκευές κατηγορίας ΙΙ (Medical Devices Class II) από τον Αμερικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Αιχμαλωτίζουν το 99.99% των βλαβερών ιών συμπεριλαμβανομένου και του SARS-Cov-1, ο οποίος ήταν μικρότερος σε μέγεθος από τον SARS-Cov-2. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα εσωτερικών χώρων πετυχαίνοντας την εξάλειψη ιών, βακτηρίων, μυκήτων, μούχλας, οργανικών και ανόργανων αερίων και πτητικών ρύπων.

Στη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, επισήμανε ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η Περιφέρεια έχει διαθέσει 80 εκ. ευρώ για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις προσωπικού και με αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ενώ έχει δημιουργήσει 24 νέες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που ενίσχυσαν αποφασιστικά την ικανότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μέσα στην πανδημία.

©Πηγή: amna.gr

Loading