Η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το μητροπολιτικό πάρκο «Παύλου Μελά» να δοθεί στους πολίτες για χρήση στις αρχές του 2023, τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος έκανε αυτοψία στον χώρο,συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.
Ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε τα κτίρια που θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία των μουσείων Προσφυγικού Ελληνισμού, Εθνικής Αντίστασης και αρχαιολογικών ευρημάτων του Μετρό Θεσσαλονίκης. Επίσης ενημερώθηκε για την πορεία των μελετών αναφορικά με την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου σε χώρο πολιτισμού και ιστορίας, συζήτησε για την αξιοποίηση έξι ακόμη κτιρίων που βρίσκονται εντός της έκτασης και τού παρουσιάστηκε το πλάνο των παρεμβάσεων που δρομολογούνται για την αναστήλωση και επανόρθωση του μεγάλου κτιρίου στρατωνισμού Α2 που ξεχωρίζει επί της οδού Λαγκαδά.
Βάσει του σχεδιασμού που υλοποιείται, μέσω των παρεμβάσεων θα διατηρηθεί η φυσική τοπογραφία, θα αποκατασταθούν οι χώροι πρασίνου, θα αναδειχθεί το κτιριακό απόθεμα και το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» θα μετατραπεί σε υπερτοπικό πάρκο.
«Η Δυτική Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι στις γειτονιές της χτυπά ο παλμός της νέας γενιάς, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε σχέση με τις υποδομές. Με τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου “Παύλου Μελά” της δίνεται η ευκαιρία να βρεθεί στο προσκήνιο όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος μιας και στην έκταση των 330 στρεμμάτων θα συνυπάρχουν χώροι πρασίνου, κτίρια, μουσεία και υποδομές που θα μπορούν να χαρούν όλοι οι Θεσσαλονικείς», επισήμανε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι το έργο να παραδοθεί στους πολίτες για χρήση στις αρχές του 2023. Συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου όλα να εξελιχθούν κατ’ ευχήν και σε αυτόν το χώρο ο πολιτισμός να συνδέεται με την ιστορική μνήμη και το φυσικό περιβάλλον», υπογράμμισε.