Θάλαμος ανάνηψης… ο διάδρομος αναμονής | Καταγγελία από διευθυντή του Θεαγένειου

Με μία ανάρτησή του στα social media ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές γνωστοποιεί την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο καθώς ασθενής μετά από ενδοσκόπηση πρέπει να περιμένει στον διάδρομο για να συνέλθει από τη μέθη, αντί για τον θάλαμο ανάνηψης.

Ειδικότερα, στην εν λόγω φωτογραφία αποτυπώνεται ένα άντρας να ξαπλώνει πάνω σε τρεις πλαστικές καρέκλες προσπαθώντας να συνέλθει από τη μέθη, με τη συνοδό του να κάθεται δίπλα του.

propoli

Στο ίδιο σαλόνι, μάλιστα,βρίσκονται άλλοι συνοδοί, ασθενείς που περιμένουν να μπουν στην κλινική, καθώς και ασθενείς που με τη σειρά τους θα κάνουν κι εκείνοι ενδοσκόπηση (γαστροσκόπηση ή κολονοσκόπηση). Οι τελευταίοι θα πάρουν στη συνέχεια τη θέση αυτού του άνδρα, ξαπλώνοντας στις καρέκλες του χώρου αναμονής ή θα κοιμηθούν καθιστοί, ακουμπώντας στον ώμο του συνοδού τους μέχρι να συνέλθουν.

Η σοκαριστική εικόνα δημοσιοποιήθηκε από τον διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, κ. Δημήτρη Τζιλβέ, με τη συναίνεση του ασθενή και με απόκρυψη των χαρακτηριστικών του.

«Ζητούμε ΣΥΓΝΩΜΗ από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη ‘αίθουσα ανάνηψης’. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα», έγραψε στην ανάρτησή του ο γιατρός.

Η φωτογραφία -όπως ήταν αναμενόμενο- προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. «Αυτή είναι μια εικόνα που βλέπουμε καθημερινά», λέει στο iatronet.gr ο κ. Τζιλβές, ο οποίος εδώ και χρόνια “ενοχλεί” τη διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας, για την απουσία αίθουσας ανάνηψης στο ενδοσκοπικό εργαστήριο της Κλινικής.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, μετά τις αντιδράσεις και τον καταιγισμό σχολίων που προκάλεσε η εν λόγω εικόνα προέβη σε εξηγήσεις τονίζοντας πως το Νοσοκομείο Θεαγένειο προσπαθεί, βάσει των δυνατοτήτων του υπάρχοντος κτιρίου να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας για τους ασθενείς.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Δείτε επίσης: Σχόλασμα σε νέα ώρα για τους μαθητές – Στο ΦΕΚ η απόφαση

Loading