«Θέλουμε δικαιοσύνη» – Με φωτογραφίες του 16χρονου κατέφθασαν οι Ρομά έξω από τα δικαστήρια (pics & vids)

Με σύνθημα «δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν επειδή ήτανε Ρομά», δεκάδες Ρομά ζητούν δικαιοσύνη έξω από το δικαστικό Μέγαρο όπου αυτή την ώρα απολογείται ο αστυνομικός της Δίας που πυροβόλησε τον 16χρονο.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

propoli

Συγγενείς και φίλοι, κρατώντας φωτογραφίες του 16χρονου μαζί με το παιδί του, φωνάζουν πως «δεν ήταν τα 20 ευρώ» και πως «αν δεν γινει διαδικασία με δικαιοσύνη, αν δεν προφυλακιστεί δεν ξέρουμε κι εμείς τι θα γίνει».

Σημειώνεται ότι σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Την αλληλεγγύη τους στον 16χρονο εκφράζουν και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έξω από τα δικαστήρια.

Η κυκλοφορία επι της 28ης Οκτωβρίου έχει διακοπεί προσωρινά.

Κούγιας: «Αν ήθελε να σκοτώσει το παιδί, θα συνέχιζε να πυροβολεί»

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τόνισε πως «ο αστυνομικός δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να πυροβολήσει και η σφαίρα να χτυπήσει το παιδί. Η σφαίρα αυτή είναι έξω από την ακτίνα της βολής.

Το περίστροφο του είχε 17 σφαίρες. Αν ήθελε να σκοτώσει το παιδί, θα συνέχιζε να πυροβολεί» και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ότι η αναπήδηση στο οδόστρωμα μπορεί να οδηγήσει μια σφαίρα μέχρι και σε ύψος δυο μέτρα.

Δείτε επίσης: Αλ. Κούγιας: Ο αστυνομικός δεν ήθελε να πυροβολήσει τον 16χρονο – Η σφαίρα είναι εκτός βολής (vids)

Loading