Θεοδωρικάκος από δημαρχείο Θεσσαλονίκης: «Κάνουμε τα πάντα για να ενισχύουμε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών» (pics & vids)

Για την μείωση της εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την ετοιμότητα της ΕΛΑΣ να απελευθερώσει οποιαδήποτε δημόσια περιουσία τελεί υπό κατάληψη μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, έπειτα από την συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης,

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Σε ότι αφορά το επίπεδο ασφαλείας, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε μεγάλη ικανοποίηση για την στενότατη και αποτελεσματική συνεργασία της αστυνομίας με τον δήμο Θεσσαλονίκης. «Υπάρχει σημαντική βελτίωση με κάμψη των δεικτών εγκληματικότητας, μειώνονται οι κλοπές αυτοκινήτων, οι διαρρήξεις» είπε και πρόσθεσε «θέλω να αναδείξω ότι επίκεινται η αναβάθμιση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, η οποία οφείλεται στην εθελοντική εργασία των στελεχών της δημοτικής αρχής του δήμου Θεσσαλονίκης, την οποία θέλω να χαιρετίσω, διότι είναι ένα πρότυπο πολύ καλής δουλειάς και αποτελεσματικής συνεργασίας»

«Από κοινού κάνουμε τα πάντα για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο υπουργός, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του που «ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουν τις πρωτοβουλίες απελευθέρωσης των πανεπιστημίων μας από ψευτοκαταλήψεις που δημιουργούσανε επι δεκαετίες πολύ σοβαρά προβλήματα». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως «οποιαδήποτε δημόσια περιουσία υπάρχει και έχει καταληφθεί, η ελληνική αστυνομία -από επιχειρησιακή άποψη- είναι πανέτοιμη να την απελευθερώσει και την αποδώσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης η οποία έχει κάθε δικαίωμα να απολαύσει μια θετική και δημιουργική αξιοποίηση αυτών των χώρων. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει και οι φορείς που συνδέονται με το τι θα γίνουν αυτοί οι χώροι, να προχωρήσουν το έργο τους. Είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Καλαφάτη, με την Ελληνική Αστυνομία και με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε νέα και πάνω σε αυτό τον τομέα».

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και η εξέλιξη των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μερικά εκ των οποίων έχουν προϋπολογισμό ύψους 28 εκατ. ευρώ, αλλά και οι μελέτες αναβάθμισης των στάβλων Παπάφη, ενώ ο υπουργός σημείωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι «η Θεσσαλονίκη προχωρά μπροστά και γίνεται έργο το οποίο έχει απόδοση στην ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ως «καταλυτικής σημασίας» χαρακτήρισε την παρουσία του υπουργού στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες δύο μέρες, ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης και σημείωσε πως «ο υπουργός όχι μόνο είδε τα προβλήματα, αλλά δρομολόγησε και συγκεκριμένες λύσεις είτε αυτό αφορά κτιριακές εγκαταστάσεις αστυνομικών τμημάτων, είτε έδωσε τις κατευθύνσεις του για καίρια θέματα όπως ο κυκλοφοριακό».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε από πλευράς του, πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης μας είναι το κυκλοφοριακό. Η δημοτική αστυνομία απέδειξε στον κύριο υπουργό, τις πρωτοβουλίες της, τις δυνατότητες και τα προβλήματα της» και πρόσθεσε πως «αυτό που ζήτησα από τον κ. υπουργό είναι και η ενίσχυση της ελληνικής αστυνομίας και η παρουσία τροχονόμων, η παρουσία περισσότερων ανδρών της ΕΛΑΣ στους δρόμους μας αλλά και η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας, που με 81 άτομα κάνει αυτή την εξαιρετική δουλειά»

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος. 

Δείτε επίσης: Στη ΓΑΔΘ ο Τάκης Θεοδωρικάκος – «Ας προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας»