ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη: 4 συλλήψεις και 29 προσαγωγές στο ΑΠΘ

Σε 4 συλλήψεις και 29 προσαγωγές προχώρησαν από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ, στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις αφορούν κατά περίπτωση αδικήματα περί όπλων, εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλοδαπών και μία για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση και δεν σχετίζονται με τα επεισόδια.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν κατά τις 3 τα ξημερώματα, μετά το πάρτι ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Πολυτεχνική σχολή. Συγκεκριμένα, ομάδα αντιεξουσιαστών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μέσα στο campus και η αστυνομία απάντησε με ρίψη νερού από το υδροφόρο όχημα “Αύρα”.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

“Σε τέσσερις (4) συλλήψεις και είκοσι εννέα (29) προσαγωγές, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο αστυνομικών μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε χώρο όπου πραγματοποιούνται εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης εντός Α.Π.Θ. και έπειτα από επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (29-05-2022) άγνωστα άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου κινήθηκαν από χώρο όπου πραγματοποιούταν μουσική εκδήλωση εντός του Α.Π.Θ. και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότωφ) και άλλων αντικειμένων.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης”.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: Επεισόδια με μολότοφ και ρίψεις νερού από την “Αύρα” της ΕΛΑΣ