Φωτ. αρχείου

Θεσσαλονίκη: 46χρονος υπάλληλος πίσω από δύο “σκηνοθετημένες” ένοπλες ληστείες σε πρατήριο βενζίνης στη Νεάπολη

Ένας υπάλληλος βενζινάδικου κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε ένοπλη ληστεία στην επιχείρηση όπου εργαζόταν, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 46χρονο Έλληνα που φέρεται να εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός και σε δεύτερη ληστεία που έγινε στο ίδιο πρατήριο βενζίνης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι ληστείες, την εξιχνίαση των οποίων ανακοίνωσε η ΕΛ. ΑΣ., έγιναν τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2019, με συνολική λεία 760 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 46χρονος άνδρας είχε καταγγείλει στις τοπικές αστυνομικές Αρχές ότι έπεσε θύμα ληστείας από ένοπλο που υπεξαίρεσε τις εισπράξεις, αλλά από την έρευνα  της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψε πως «είχε προηγηθεί συνεννόηση» με τον δράστη που αποτέλεσε τον συνεργό του. 

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, κατόπιν σχεδιασμού του 46χρονου υπαλλήλου ακολούθησε ένα μήνα αργότερα η δεύτερη ληστεία, με φυσικό δράστη τον συνεργό του, που υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησε άλλο υπάλληλο, αφαιρώντας τις εισπράξεις του βενζινάδικου. 

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ “Τάλως” ανέλαβε την απολύμανση εσωτερικών χώρων στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” με υπεριώδη ακτινοβολία

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ