Θεσσαλονίκη: Αυτοψία της οικογένειας του 16χρονου στο σημείο που δέχτηκε τον πυροβολισμό (pics)

Στο σημείο που δέχτηκε τα αστυνομικά πυρά ο 16χρονος Ρομά μετά την καταδίωξη, βρίσκονται αυτή την ώρα η οικογενειά του, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους και από συγγενείς και φίλους.

Τουλάχιστον 25 Ρομά από τον καταυλισμό Αγία Σοφία βρίσκονται αυτή την ώρα στη Συμμαχική οδό, το σημείο του πυροβολισμού και της πρόσκρουσης, θέλοντας να δουν τα σημάδια που άφησε πίσω του το περιστατικό και να διαπιστώσουν τις κινήσεις του 16χρονου, σε συνάρτηση με τα όσα ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που επέβαινε στο δεύτερο δίκυκλο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Η οικογένεια του 16χρονου, αναζητεί κάμερες από επιχειρήσεις πλησίον του σημείου, που ενδεχομένως να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του δικηγόρου περί «ευθείας βολής» από πλευράς του αστυνομικού.

Όπως δήλωσε και νωρίτερα ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος έξω από το δικαστικό Μέγαρο, μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση από το δικαστικό συμβούλιο «θα εισφέρουμε οποιοδήποτε νέο αποδεικτικό στοιχείο έχουμε για να υποστηρίξουμε τους ισχυρισμούς μας”.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά – Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας