Βρέθηκαν μαρμάρινες κεφαλές αγαλμάτων που ανήκουν στη Ρωμαϊκή Περίοδο
Δύο μαρμάρινες κεφαλές γυναικείων αγαλμάτων της Ρωμαϊκής Περιόδου εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε αγοράσει πρόσφατα ένας 35χρονος.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας:
“Δύο μαρμάρινες κεφαλές γυναικείων αγαλμάτων της Ρωμαϊκής Περιόδου εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, το οποίο αγόρασε πρόσφατα 35χρονος ημεδαπός.
Συγκεκριμένα, στο πατάρι του διαμερίσματος βρέθηκαν από τον ιδιοκτήτη επιμελώς κρυμμένα τα προαναφερόμενα αντικείμενα, καθώς και πλήθος σχετικών εγγράφων, τα οποία σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης”.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: 30χρονος έπεσε θύμα ληστείας την ώρα που αποβιβαζόταν από το αστικό
- Νταϊάνα Ρος: Δεν σκοπεύω να αποσυρθώ ποτέ!
- Καταπληκτική ισοφάριση της Ατλέτικο με γκολ του Άλβαρες (βίντεο)
- Σλοτ: «Η φετινή Παρί είναι καλύτερη, ο Ενρίκε έχει κάνει εξαιρετική δουλειά»
- Γερμανία: Εγκρίθηκε η χαλάρωση του φρένου χρέους για τις αμυντικές δαπάνες
- Τέμπη: Η κυβέρνηση υπό πίεση καθώς κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας