Θεσσαλονίκη: Ανοίγει από αύριο το πάρκο του ζωολογικού κήπου (pics)

Ανάσες δροσιάς, πρασίνου και αναψυχής θα μπορούν να αναζητούν και πάλι από αύριο (26/6) μικροί και μεγάλοι στο πάρκο του ζωολογικού κήπου του δήμου Θεσσαλονίκης, που ξανανοίγει τις πύλες του στο κοινό.

Το πάρκο του ζωολογικού κήπου το περασμένο διάστημα ήταν κλειστό για το κοινό, αρχικά λόγω των περιορισμών που είχαν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στην πορεία λόγω προβλημάτων που είχε δημιουργήσει το φλοιοφάγο έντομο που προσέβαλε τα δέντρα στο Σέιχ Σου, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο περιαστικό δάσος.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που ήταν αναγκαίες για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί από το φλοιοφάγο έντομο, το πάρκο του ζωολογικού κήπου είναι και πάλι έτοιμο -στην καλύτερη δυνατή κατάσταση- να υποδεχθεί τους επισκέπτες του. Από τους χώρους του πάρκου απομακρύνθηκαν πάνω από 350 δέντρα που είχαν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο, ενώ δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες πλάτους έως 25 μέτρων περιμετρικά του ζωολογικού κήπου.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου προχώρησαν και προχωρούν σε παρεμβάσεις για τη συντήρηση και βελτίωση εγκαταστάσεων και δικτύων. Μεταξύ άλλων αναβαθμίστηκε ο αστικός εξοπλισμός, συντηρήθηκαν οι ξύλινες κατασκευές, έγιναν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και επιδιορθώθηκαν βλάβες σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και η πλήρης επισκευή του καταρράκτη.

Για τη στάση και την ξεκούραση των επισκεπτών του πάρκου έχουν τοποθετηθεί οκτώ καινούρια καθιστικά, ενώ για τον καλύτερο προσανατολισμό τους χάρτες του ζωολογικού κήπου έχουν αναρτηθεί σε πέντε ξύλινα ταμπλό.

Το πάρκο του ζωολογικού κήπου, που βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, στην περιοχή Χίλια Δέντρα στον Κεδρηνό Λόφο, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 7.30 το απόγευμα. Στόχος και προσπάθεια του δήμου Θεσσαλονίκης είναι ο χώρος αυτός να βελτιώνεται και να εμπλουτίζεται διαρκώς.

Εξάλλου, με την επικείμενη λειτουργία το επόμενο διάστημα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε παρακείμενα δημοτικά ακίνητα, που για πάρα πολλά χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί, η ευρύτερη περιοχή σε αυτό το υπέροχο κομμάτι της πόλης αναμένεται να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Αρκούδα πέθανε από θερμοπληξία όταν εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο!