ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Θεσσαλονίκη: Απεργία των πωλητών λαϊκών αγορών – Δωρεάν διανομή προϊόντων στην Τούμπα

Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι πωλητές λαϊκών αγορών στη Βόρεια Ελλάδα, ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ομοσπονδία γίνεται ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση, η οποία κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για προσπάθεια συρρίκνωσης των λαϊκών αγορών.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά: “Δυστυχώς η αδιαλλαξία της κυβέρνησης δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Αποδείχτηκε , ότι ο διάλογος που ήθελε, ήταν προσχηματικός, καθώς οι αποφάσεις είχαν παρθεί από νωρίς. Απλά ήθελαν να δείξουν, για τις εντυπώσεις, ότι έχουν καλή διάθεση να συζητήσουν.

Συζήτηση στην οποία όμως δεν αλλάζουν την βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Δηλαδή ξεπούλημα των πάγκων μας, παραχώρηση των θέσεων μας στα μεγάλα συμφέροντα, σταδιακή συρρίκνωση των λαϊκών αγορών ώστε να είναι απόλυτα ελεγχόμενες. Αυτό θέλουν να κάνουν, αυτή είναι η αποστολή τους.  

Χρέος μας είναι να τους σταματήσουμε. Χρέος μας είναι να δώσουμε τον αγώνα μας.

Ένας αγώνας που δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί αυτοί είναι που κρατάνε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές για πάνω από 90 χρόνια. Και είμαστε σίγουροι, πως σε αυτόν τον αγώνα, θα μας στηρίξουν.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους να συμμετέχουν στην απεργία. Επίσης όλα τα σωματεία να αποφασίσουν από μόνα τους την μορφή των κινητοποιήσεων τους”.

Δωρεάν διανομή προϊόντων στην Τούμπα

Μάλιστα, οι πωλητές των λαϊκών αγορών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης, η οποία θα λάβει χώρα στη λαϊκή αγορά της Τούμπας. Όλοι οι πωλητές και οι επαγγελματίες του κλάδου της Θεσσαλονίκης έχουν αποφασίσει να συγκεντρωθούν εκεί και να διανείμουν προϊόντα στους πωλήτες.

Ταυτόχρονα, θα είναι τοποθετημένες μαύρες σημαίες στους πάγκους, ενώ είναι προγραμματισμένη και καθιστική διαμαρτυρία ως αντίδραση στο νομοσχέδιο που “κυοφορείται” από την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Άστατος και σήμερα (07/04) ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη