Θεσσαλονίκη: Απεργιακή κινητοποίηση στο Άγαλμα Βενιζέλου – Πλήθος κόσμου διαδήλωσε ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, συμμετέχοντας ενεργά στην πανελλαδική απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Με σύνθημα “Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση στις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα όλη η χώρα, με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα. Σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες διάφορων κλάδων έσωσαν βροντερή “παρών” στο κάλεσμα που δόθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα εργατικά δεδομένα που θα φέρει το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση στη Βουλή.

Από την εξέδρα που στήθηκε μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου, οι ομιλούντες τόνισαν ότι “δεν είναι φιλεργατικό το νομοσχέδιο. Δεν δεχόμαστε το 13ωρο. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη. Θα παλέψουμε για τη δικιά μας ζωή και για τον παιδιών μας. Θα προχωρήσουμε σε απεργίες παντού για να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για καλύτερους μισθούς και αύξηση του κατώτατου μισθού”.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν οκ δηλώσεις του Πέτρου Σημάδη (μέλος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) και του Γιάννη Νιβορλή (πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά), υπογραμμίζοντας αμφότεροι ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωση.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τα κενά που υπάρχουν σε κλάδους που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, όπως η Υγεία και η προστασία των δασών.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία έχει διακοπεί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε επίσης: Παραλύει σήμερα η χώρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις – Ζητούν την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου

Loading