Θεσσαλονίκη: Από Δευτέρα ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο – Το πρόγραμμα αναλυτικά

Οι εκδηλώσεις έχουν αφιερωθεί στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή από την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου

Ξεκινούν από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις από την Ιερά Μητρόπολη, για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο.

Στις 18.00 μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθεί προϋπάντηση της Ιεράς Εικόνας της Παγαγίας «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ» από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί ο Κλήρος της πόλης και πλήθος πιστών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δέηση.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημήτριου, όπου και θα τελεσθούν η επίσημη Δοξολογία, οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς την Παναγία «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ» και Ιερά Αγρυπνία.

Οι εκδηλώσεις έχουν αφιερωθεί στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή από την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί πλήθος λατρευτικών δραστηριοτήτων και άλλων εκδηλώσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης μπροστά σε Σολτς: Κοινή απάντηση για την ενέργεια – Απόφαση για πλαφόν στο αέριο μέχρι τέλος του μήνα