Θεσσαλονίκη: Αθώος ο Ιερέας για δηλώσεις που έκανε περί κορονοϊού – Έλεγε ότι δεν προστατεύει η μάσκα αλλά η προσευχή

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι είναι αθώος ο Ιερέας ο οποίος είχε τοποθετηθεί δημόσια για τους θανάτους από κορονοϊό και τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Παραπέμφθηκε να δικαστεί για διέγερση σε ανυπακοή και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

propoli

Ο κατηγορούμενος Ιερέας στην απολογία του είπε ότι εξέφρασε προσωπικές του απόψεις και τόνισε ότι ήθελε να έχει τους πιστούς σε εγρήγορση.

Ο Ιερέας κατέστη κατηγορούμενος ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος είχε τοποθετηθεί δημόσια για τους θανάτους από κορονοϊό και τη χρήση μάσκας σε κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Σχετικά με την πανδημία είπε ότι συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους είχαν δωροδοκηθεί για να δεχτούν τον κορονοϊό ως αιτία θανάτου, ενώ μίλησε και για τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

«Μας λένε ότι οι μάσκες προστατεύουν. Δεν προστατεύουν οι μάσκες τους άλλους, τους προστατεύει η προσευχή. Ήδη μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι 7 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός, φαντάζεστε τι λεφτά θα πάρουν κάποιοι για το εμβόλιο;» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας Αντώνιος σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ: Συνεδρίασε η Σύγκλητος και δρομολογείται η διαδικασία εκλογές νέου Πρύτανη

Loading