Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες πολίτες στην πορεία για το εργασιακό νομοσχέδιο – Διαμαρτυρία με καπνογόνα έξω από το Αμερικανικό Προξενείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η πορεία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, που έχει τεθεί σε διαβούλευση στη Βουλή, με χιλιάδες κόσμου να διαδηλώνουν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Ήδη από το πρωί πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων, προκειμένου να εκφραστεί δυναμικά η αντίθεση σε οποιοδήποτε αντιλαϊκό νομοσχέδιο πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Περίπου στις 12 το μεσημέρι από το Άγαλμα του Βενιζέλου στην Εγνατία ξεκίνησε η πορεία, με τους διαδηλωτές να κινούνται προς την Αγία Σοφία, από εκεί συνέχισαν στην Τσιμισκή και από την Ίωνος Δραγούμη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Σε εκείνο το σημείο η πορεία χωρίστηκε σε δύο μέρη, με τα εργατικά σωματεία και τα συνδικάτα -κυρίως- να συνεχίζουν προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι καθηγητές, καθώς και οι ομάδες από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους στο ΥΜΑΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και υπέρ των εργασιακών κεκτημένων, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία. Σε αυτό το πλαίσιο, στο Άγαλμα Βενιζέλου υπήρχε δυνατότητα κάθε πολίτης να δηλώσει συμμετοχή, προκειμένου το Σάββατο (23/9) να συμμετάσχει στην αποστολή που θα ταξιδέψει στη Λάρισα για να προσφερθεί εθελοντική βοήθεια στους πληγέντες.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη στάση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Αμερικανικό Προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή, όπου οι διαδηλωτές κράτησαν πανό αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους πολύ γνωστών εταιρειών του εξωτερικού, ενώ ακούστηκαν αντιπολεμικά συνθήματα. Μάλιστα, περίπου δέκα καπνογόνα έδωσαν ακόμα πιο δυναμική χροιά στην κίνηση του κόσμου, με τα μηνύματα προς τις ΗΠΑ να είναι πολλά.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, με τα συνδικάτα, τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να τονίζουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να μην χαθούν κεκτημένα πολλών δεκαετιών.

Δείτε επίσης: Αχτσιόγλου: «Ο Στέφανος Κασσελάκης μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό στυλάκι επειδή είμαι γυναίκα»

Loading