Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την δενδροκτονία – “Φτάνει πια μην κόβετε τα δέντρα” (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (30/5) στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας με πρωτοβουλία του δικτύου για το αστικό πράσινο “SOSε τα Δέντρα”.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

propoli

Με πανό και πλακάτ στα χέρια που έγραφαν τη λέξη “ντροπή” συλλογικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης έδειξαν την αντίθεση τους στην μαζική κοπή δέντρων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με κάθε δέντρο που κόβετε μας κόβετε την ζωή” και “Φτάνει πια μην κόβετε τα δέντρα”, αναγράφεται στα πανό.

Όπως τονίζουν η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με το λιγότερο ποσοστό πρασίνου στην Ευρώπη (1,6 τ,μ. ανά κάτοικο, ενώ το κατώτατο όριο που ορίζει ο ΠΟΥ είναι τα 9 τ.μ.) και εγκαλούν τη διοίκηση του δήμου για αλαζονεία “που δεν συζητά, δεν ακούει και δεν έχει τη δημοκρατική ευαισθησία να περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις από τις προσφυγές των πολιτών στη Δικαιοσύνη με ατράνταχτα νομικά και επιστημονικά επιχειρήματα. Αντίθετα, έχει προχωρήσει στην κοπή 115 δέντρων στην Τσιμισκή, και θα συνεχίσει με ακόμη 260 δέντρα στην ανατολική Θεσσαλονίκη” όπως καταγγέλουν.

Παράλληλα η Ελένη Ιωαννίδου, μέλος του αστικού δικτύου SOSε τα δέντρα εκφράζει την αντίθεσή της στον τρόπο κλαδέματος των δέντρων, καθως οπως υποστηρίζει ο τρόπος που γίνεται η όλη διαδικασία τα καθιστά ευάλωτα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σαπίσματος.

Δείτε εικόνες:

Δείτε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη: Παραιτήθηκε από την Google ο επιστήμονας που άνοιξε τον δρόμο στο ChatGpt

Loading