Θεσσαλονίκη: Διαθέσιμες από σήμερα οι ψηφιακές υπηρεσίες στο κτηματολόγιο

Η υπαγωγή του Υποθηκοφυλακείου Θεσσαλονίκης στον φορέα του Κτηματολoγίου, έληξε μία εκκρεμότητα που κρατούσε από το 2018.

Η αλλαγή αυτή καθιστά διαθέσιμες τις ψηφιακές υπηρεσίες του Κτηματολογίου για Θεσσαλονίκη με βασική πλατφόρμα το akinita.gov.gr. Η πλατφόρμα εξασφαλίζει την μεταγραφή ακινήτου μέσα σε μία εργάσιμη ημέρα. Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογίου Θεσσαλονίκης, παρέστησαν ο, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

propoli

Με τη λειτουργία του Κτηματολογίου, όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, «καταργείται η διαδικασία πρόδηλου λάθους που αφορά στα φυσικά πρόσωπα για το Κτηματολόγιο αφού πλέον θα αντλούνται τα στοιχεία των προσώπων από το Μητρώο Πολιτών χωρίς καμία επιπλέον ενέργεια από πλευράς πλλιτών.

Μέσω του ktimatologio.gov.gr, πραγματοποιούνται πλέον σχεδόν το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών ψηφιακά, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ελαχιστοποιώντας το χρόνο των συναλλαγών.

 «Η ίδρυση του νέου Κτηματολογικού Γραφείου της πόλης είναι μια πραγματικότητα, η οποία θα βιωθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης πολύ σύντομα. Οι βασικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, που είναι σήμερα εδώ, με τους εκπροσώπους της, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο  Συμβολαιογραφικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών θα συμβάλουν αποφασιστικά ώστε να πάμε σε μια καινούργια εποχή σε έναν πολύ σημαντικό τομέα, ο οποίος διαδραματίζει ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας μεταξύ των άλλων διότι όλες οι συντελούμενες πράξεις που καταλήγουν στο Κτηματολογικό Γραφείο έχουν σαφέστατα οικονομική επίδραση» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Δείτε επίσης: Φωτιά στη Πιέρια: Μαίνεται για δεύτερη μέρα – Ενισχύθηκαν εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Loading