Θεσσαλονίκη: Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ Γιώργο Καραγιαννίδη

Πολύ σημαντική διάκριση έλαβε ο Γιώργος Καραγιαννίδης, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς τον βράβευσε το επιστημονικό ίδρυμα της Γερμανίας Alexander von Humboldt Foundation.

Κάθε χρόνο το βραβείο Humboldt Senior Research Award απονέμεται σε 25 ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, για τη συμβολή τους τους στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, στην έρευνα και στη διδασκαλία. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αναγνωρίσεις της Γερμανίας σε ερευνητές και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται εκτός Γερμανίας σε όλο τον κόσμο.

propoli

Όπως ανακοινώθηκε από το ίδρυμα Alexander von Humboldt Foundation, «ο καθηγητής Καραγιαννίδης είναι ένας καταξιωμένος διεθνώς ερευνητής που ηγείται της έρευνας στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών και ιδιαίτερα στην επιστημονική περιοχή των Ασύρματων Επικοινωνιών.

Είναι γνωστός για τις σημαντικές και πρωτοποριακές συνεισφορές του σε αυτόν τον τομέα, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ευρύ ερευνητικό φάσμα, από την ανάπτυξη βασικών μαθηματικών εργαλείων μέχρι τον σχεδιασμό πρακτικών αλγορίθμων και μεθόδων για τα ασύρματα τηλεπικοινωνιακά συστήματα». Ειδικότερη αναφορά έγινε στο έργο του καθηγητή Γιώργου Καραγιανίδη για τη δημιουργία των δικτύων 6ης γενιάς (6G).

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2024, στην πόλη Μπάμπεργκ (Bamberg) της Γερμανίας.

Δείτε επίσης: Μεξικό: Δολοφονημένος 39χρονος δήμαρχος σε περιοχή με καρτέλ ναρκωτικών

Loading