Θεσσαλονίκη: Δηλώσεις του δημάρχου και εκπροσώπων φορέων μετά τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό

Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους φορείς να παραχωρούν δηλώσεις.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το έργο του Μετρό ολοκληρώνεται και ο δήμος Θεσσαλονίκης έρχεται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αναπλάσεις που ξεκινούν γύρω από σταθμούς  που ξεκινούν από τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας και φτάνουν μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει ένα ριμέικ για την πόλη μας και θα αλλάξει όλο τον αστικό ιστό».

propoli

Από την πλευρά ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης ανέφερε ότι: «Η επαναφορά της χώρας στην ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία σύγχρονου κράτους στο οποίο θα δραστηριοποιούνται χωρίς εμπόδια δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Σαββάκης και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις από τώρα και στο εξής θα πρέπει να στοχεύσουν στη δημιουργία ισχυρής επιχειρηματικής βάσης, με τη βιομηχανία και την μεταποίηση στο επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας. Μετά από δύο απανωτές κρίσεις, η μεταποιητική βάση της χώρας δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές. Πλέον όμως απαιτείται η θεσμοθέτηση μέτρων για την επανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και για την επαναφορά της σε τροχιά ανάπτυξης».

Με την σειρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε: «Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης και τα χρήματα τα οποία ξοδεύτηκαν φοβάμαι ότι θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο που δεν θα τα βγάλει πέρα στη δουλειά του και του χρόνου.

Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει πάνω στο εμπόριο και να μην χάσουμε ούτε ένα συνάδελφο», είπε και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν φοβάται λουκέτα, υπογράμμισε: «Εμείς δεν φοβόμαστε τα λουκέτα που βλέπουμε σήμερα γιατί δεν είναι ο κανόνας. Φοβόμαστε το ντόμινο των λουκέτων, το οποίο φοβάμαι ότι θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο και μετά. Γιατί αν ξεκινήσει το ντόμινο των λουκέτων τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας».

Δείτε επίσης: ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Δεν χρειάζονται άλλα λόγια πλέον θέλουμε πράξεις»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading