Θεσσαλονίκη: «Δημόσιες βρύσες παντού – Τέλος στο πλαστικό» (pics & vid)

Μια πρωτοβουλία υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος πήραν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ», και μέλη του SOSTE το νερό και των water warriors, μοιράζοντας επαναχρησιμοποιούμενα μπουκαλάκια νερού στους περαστικούς της νέας παραλίας μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

«Τα πλαστικά μπουκάλια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα είναι κοστοβόρα για την τσέπη μας. Υπολογίζεται ότι είναι 2.000 φορές ακριβότερα από το δημόσιο νερό της βρύσης ενώ υστερούν και σε ποιότητα» επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση τους.

Όπως δήλωσε στο politic.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, «κάνουμε καταγγελία στους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ότι πρέπει επιτέλους να ακολουθήσουν την ευρωπαϊκή οδηγία και ελληνική νομοθεσία που λέει ότι από περσι τον Ιούλιο είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν δημόσιες βρύσες ώστε οι πολίτες να γεμίζουν το επαναχρησιμοποιούμενου μπουκάλι τους νερό, με σκοπό να αποφεύγουν το πλαστικό»

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δείτε την στιγμή που αυτοκίνητο καταλήγει σε βιτρίνα καταστήματος στην Πολίχνη