Θεσσαλονίκη: Εγκληματική οργάνωση μετέφερε περισσότερους από 155 μετανάστες, ακόμη και σε πυροσβεστικό! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα και πυροσβεστικό όχημα είχε χρησιμοποιήσει πολυμελής σπείρα για να μεταφέρει παράνομους μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ την Παρασκευή (20/1) δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τα μετασκευασμένα οχήματα που χρησιμοποιούσε η σπείρα.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα επτά από τα 11 μέλη της σπείρας (8 Έλληνες και 3 αλλοδαποί) ηλικίας 23 έως 41 ετών ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 10 ακόμη ατόμων (5 Έλληνες – 5 αλλοδαποί) που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Σε βάρος των ατόμων αυτών σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη από τους προειρημένους, από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μέλος της οργάνωσης που βρίσκεται στην Τουρκία, προωθούσε παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο. Στη συνέχει οι παράνομοι μετανάστες επιβιβάζονταν σε οχήματα με κύριο προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά οδηγούνταν σε προσωρινά καταλύματα – χώρους απόκρυψης.

Φωτογραφίες από τα μετασκευασμένα φορτηγά

Τα οχήματα μεταφοράς συνοδεύονταν από άλλα οχήματα που λειτουργούσαν ως προπομποί προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για τυχόν σημεία αστυνομικών ελέγχων, ενώ για τη μεταφορά του κάθε παράνομου μετανάστη η συμμορία εισέπραττε από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση από τις αρχές Αυγούστου 2022 μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου 2023, πραγματοποίησε συνολικά 11 περιπτώσεις διακίνησης, κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν συνολικά τουλάχιστον 155 παράνομοι μετανάστες, με εκτιμώμενο οικονομικό όφελος τουλάχιστον (300.000) ευρώ.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (19/1) σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα επτά μέλη της οργάνωσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν επτά έρευνες σε σπίτια και δύο σε συνεργεία αυτοκινήτων, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν:

13 οχήματα, εκ των οποίων τρία Ι.Χ.Φορτηγά με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και ένα όχημα ειδικού τύπου (πυροσβεστικό) με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη,
Πλήθος τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μέσων

Δύο συσκευές γεωεντοπισμού (GPS),
Το χρηματικό ποσό των 860 ευρώ και
Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δείτε επίσης: Βέροια: Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για τοκογλυφία και εκβίαση

Loading