Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν 45 καντήλια από μνήματα και προκάλεσαν καταστροφές στα Κοιμητήρια Πεύκων

Σαράντα πέντε μεταλλικά καντήλια και θυμιατά από ισάριθμα μνήματα αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες στη Θεσσαλονίκη, από τα Κοιμητήρια Πεύκων στο δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Παράλληλα, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στα μάρμαρα ορισμένων από τα μνήματα.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, οι κλοπές και οι φθορές στα μνήματα έγιναν αντιληπτές το πρωί της Μ. Δευτέρας, ενώ τη Μ. Τρίτη η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και κατά τόπον αρμόδια για τη Δ.Ε. Πεύκων Παρή Γενίτσαρη κατέθεσε μήνυση του δήμου κατά αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης – Συκεών.

Εν συνεχεία, η Σήμανση επισκέφθηκε το χώρο των Κοιμητηρίων, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και να καταγράψει λεπτομερώς κλοπές και καταστροφές. 

«Οι ιερόσυλοι δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη των νεκρών, ούτε τον πόνο των συγγενών και πριν ξημερώσει η Μεγάλη Εβδομάδα βεβήλωσαν 45 μνήματα προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα μάρμαρα, αποσπώντας μεταλλικά καντήλια και θυμιατά ευτελούς, μάλιστα, οικονομικής αξίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Ο Δήμαρχος ζητά παρέμβαση και ελέγχους από την αστυνομία αφού, όπως υποστηρίζει, υπάρχουν «δεκάδες γραπτές και προφορικές καταγγελίες για ομάδες και συμμορίες που παραμονεύουν γύρω από τα Κοιμητήρια και επιτίθενται είτε σε ανύποπτους ηλικιωμένους, αρπάζοντας τσάντες και πορτοφόλια, είτε σπάνε αυτοκίνητα και αφαιρούν τσάντες, πολύτιμα υλικά και εξοπλισμό μέσα από αυτά».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σπείρα έκλεψε 16 φορές την ίδια επιχείρηση στη Θέρμη μέσα σε ένα δίμηνο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ