Θεσσαλονίκη: Εκλογική αντιπρόσωπος καταδικάστηκε για διατάραξη εκλογών

Εκλογική αντιπρόσωπος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε εννέα μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, για επεισόδιο που προκάλεσε με δικαστική αντιπρόσωπο σε εκλογικό τμήμα της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων για τις εκλογές 2023.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 45χρονη κατηγορούμενη, η οποία ήταν εκλογική αντιπρόσωπος κόμματος, διαφώνησε με την καταμέτρηση ψήφων, καθώς θεώρησε ότι ένα ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να κριθεί άκυρο επειδή είχε δύο σταυρούς δίπλα από τα ονόματα των υποψηφίων. Η δικαστική αντιπρόσωπος, κατόπιν επικοινωνίας με την έφορο, έκρινε ότι το ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να προσμετρηθεί κανονικά.

«Έκανα αναλυτική αναφορά για το συμβάν και κάλεσα την Άμεση Δράση» είπε η ίδια, τονίζοντας ότι στη συνέχεια εμφανίστηκε εκπρόσωπος του κόμματος και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά της 45χρονης.

«Δεν μου επέτρεψε να ασκήσω τα δικαιώματά μου» ανέφερε στην απολογία της η κατηγορούμενη, αρνούμενη την πράξη της διατάραξης της εκλογικής διαδικασίας. Επιπλέον, η ίδια καταδικάστηκε για την πράξη της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Η εκλογική αντιπρόσωπος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη.

Δείτε επίσης: Εξοικονομώ 2023: Οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης που επιδοτούνται

Loading