Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του εισαγγελέα ο πατέρας αρνητής που υπέβαλε μήνυση στους εκπαιδευτικούς (pic & vid)

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 45χρονος πατέρας που συνελήφθη γιατί υπέβαλε μήνυση σε εκπαιδευτικούς επειδή δεν δέχτηκαν το παιδί του στο σχολείο χωρίς μάσκα και προσκόμιση αρνητικού rapid test, χθες Τετάρτη (1/12) – Μαζί του και ο 55χρονος που έκανε μήνυση σε κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη και απαιτούσε να τον κουρέψει ανεμβολίαστος χωρίς μάσκα τον Οκτώβριο.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Ο 45χρονος έφτασε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 11 το πρωί χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Μαζί του οδηγήθηκε ακόμη ένας 55χρονος στον οποίο σχηματίστηκε επίσης δικογραφία καθώς χθες θέλησε να τον επισκεφτεί στα κρατητήρια, χωρις ωστόσο να φοράει μάσκα και χωρίς να έχει προσκομίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Μάλιστα πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που μήνυσε κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη και απαιτούσε να τον κουρέψει ανεμβολιαστος χωρίς μάσκα, τον Οκτώβριο.

«Μηνύσαμε τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και μας συλλάβανε» είπε ο 55χρονος λίγο πριν μπει μέσα στο δικαστήριο ενώ σε ερώτηση γιατί έκανε την μήνυση είπε «γιατί μας επιβάλλουν τα βασανιστήρια που βλέπετε τώρα» ενώ του φορούσαν τη μάσκα.

Ο 45χρονος πατέρας κατέθεσε χθες μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών και η εισαγγελέας ποινικής δίωξης που ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του για «ψευδή καταμήνυση».

Το περιστατικό σημειώθηκε σε γυμνάσιο της περιοχής Αμπελόκηπων – Μενεμένης χθες Τετάρτη, όταν ο πατέρας έφτασε στο σχολείο και απαίτησε να μπει κανονικά ο γιος του χωρίς μάσκα και χωρίς προσκόμιση self test. Οι εκπαιδευτικοί δεν δέχτηκαν το παιδί καθώς δεν τηρούσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι δύο άνδρες παραπέμφτηκαν στο αυτόφωρο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δημοτικός αστυνομικός ακινητοποίησε άτομο που καταδίωκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.