Θεσσαλονίκη: Εργατικά σωματεία ζητούν μέτρα έξω από το ΥΜΑΘ (pics & vid)

Δωρεάν self test, άρση προστίμων, άρση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού είναι μερικά από τα αιτήματα τους

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

propoli

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργατικά σωματεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για αναστολές και απολύσεις, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την επιβολή προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα σχετικά πρωτόκολλα. Ακόμη διαμαρτύρονται για την περιθωριοποίηση των ανεμβολίαστων, για τις εργασιακές συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας όπως καταγγέλλουν.

Τα αιτήματα τους για την εκπαίδευση είναι η αύξηση των self test για τους μαθητές και η δωρεάν παροχή τους, η δωρεάν παροχή pcr τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη, δωρεάν παροχή μασκών υψηλής προστασίας σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού στις σχολικές αίθουσες και αύξηση των εκπαιδευτικών.

Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν και εργαζόμενοι στον τομέα του ντελίβερι και ζητούν πιο ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση έχει περιορίσει τις δαπάνες στην δημόσια υγεία και δεν μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε όσους το έχουν ανάγκη. Ζητούν επίσης μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών και επιστροφή όσων έχουν τεθεί σε αναστολή, τους οποίους θεωρούν ότι η κυβέρνηση περιθωριοποιεί.

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία επί της οδού Εγνατίας, με τελικό προορισμό το Άγαλμα Βενιζέλου.

Δείτε επίσης: Μαγιορκίνης: «Κανένα τεστ δεν μπορεί να αποκλείσει 100% ότι κάποιος έχει κολλήσει τον ιό»

Loading