Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία στις 7 Μαρτίου στη νότια πύλη της ΔΕΘ

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου στη νότια πύλη της ΔΕΘ, μία πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», του «Όλοι μαζί μπορούμε», της ΔΕΘ HELEXPO A.E. και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αλλά και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα αποθέματα αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας. Ειδικότερα, στις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας ανά την επικράτεια παρατηρείται μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, κάτι που προκαλεί δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς καθημερινά αναβάλλονται ή ματαιώνονται αρκετές μεταγγίσεις ασθενών (θαλασσαιμικοί, πολυμεταγγιζόμενοι, καρκινοπαθείς κ.ά). Ιδιαιτέρως για τους θαλασσαιμικούς ασθενείς, που η ζωή τους και η υγεία τους εξαρτάται απόλυτα από την επάρκεια αίματος (με μεταγγίσεις 2-3 μονάδων αίματος), η κατάσταση είναι οριακή.

propoli

Μετά την εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου στη νότια πύλη της ΔΕΘ και στην οποία προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα πάνω από 100 πολίτες της Θεσσαλονίκης, η νέα εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Για τη διεξαγωγή της θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας -μάσκες, γάντια, αντισηπτικό- αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας, τήρηση των αποστάσεων και τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2313 330802-804, καθημερινά, στις ώρες 09.00-14.00.  

Δείτε επίσης: Δήμος Θέρμης: Δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ σε Σουρωτή, Αγία Παρασκευή και Βασιλικά

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading