Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση πενταμελούς κυκλώματος ναρκωτικών – Διακινούσαν σε Ευρώπη και Αμερική

Στην εξάρθρωση πενταμελούς κυκλώματος παρακωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών προχώρησε η ΕΛΑΣ την περασμένη Πέμπτη (14/9) και την Παρασκευή (15/9), στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των πέντε ανδρών, ηλικίας 29, 35, 58, 39 ετών ημεδαποί -οι δύο πρώτοι είχαν συστήσει ως συνδιευθύνοντες την οργάνωση- και 28 ετών αλλοδαπός.

Παράλληλα, προχώρησαν στην κατάσχεση περισσότερων από 43 κιλά και 6 λίτρα συνθετικής κάνναβης (νέου τύπου NPS), που εντόπισαν σε αυτοσχέδιο εργαστήριο παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε βοηθητικός χώρος στην περιοχή της Τριανδρίας, όπου αποθηκεύονταν και φυλάσσονταν οι πρώτες ύλες για την παραγωγή.

Η 5μελής εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε δρούσε ως εξής:

Παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών σε αυτοσχέδιο, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο
Διεθνές δίκτυο παραγγελιών, μέσω ειδικής πλατφόρμας, διακίνηση σε Ευρώπη και Αμερική με ταχυδρομικά δέματα, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, και σύνταξη δελτίων αποστολής με ψευδή στοιχεία αποστολέα

Διευθέτηση των παραγγελιών, μέσω εφαρμογής ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, και οικονομική συναλλαγή με χρήση ηλεκτρονικών πορτοφολιών – κρυπτονομισμάτων.
Τις έρευνες για την υπόθεση χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της Λιθουανίας, τη συνδρομή της EUROPOL, του γραφείου D.E.A. Αθηνών και υπαλλήλων των Χ.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας και Αθηνών.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά, σε έρευνες οικιών, οχημάτων, του αυτοσχέδιου εργαστηρίου και του προαναφερόμενου βοηθητικού χώρου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • 43 κιλά και 254 γραμμάρια συνθετικής κάνναβης σε στερεή μορφή (NPS)
 • 6 λίτρα και 28 ml συνθετικής κάνναβης σε υγρή μορφή (NPS)
 • Περίπου 2 κιλά κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας
 • 92,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
 • 17 δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών
 • 2 πυροβόλα όπλα-πιστόλια
 • Πιστόλι κρότου – αερίου
 • Φυσίγγια
 • Αβολίδοτα φυσίγγια κρότου – αερίου
 • 3 ηλεκτρονικά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων
 • 11 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους
 • Αντικείμενα και εξοπλισμός εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών και
  126.220 ευρώ.
 • Κατασχέθηκαν επίσης, πέντε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία δίκυκλα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για τις μετακινήσεις τους, αλλά και για τη διακίνηση των ψυχοτρόπων ουσιών.

Σημειώνεται ότι, κατά το τελευταίο δίμηνο, από τις Αστυνομικές Αρχές της Λιθουανίας είχαν κατασχεθεί 8 ταχυδρομικά δέματα που περιείχαν συνθετικές ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών 15 παραλήπτες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και τυχόν διασυνδέσεων αυτής με άλλα ομοειδή δίκτυα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσηςΘεσσαλονίκη: Δίωξη στον οδηγό και τη συνοδό για το 9χρονο παιδί – Το είχαν ξεχάσει μέσα στο σχολικό

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com