Θεσσαλονίκη: Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών

Γυμνασιάρχης στη Θεσσαλονίκης έσκισε τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που είχαν αναρτήσει οι μαθητές του σχολείου.

Γονείς γυμνασίου στην Καλαμαριά καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του διευθυντή ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών

propoli

Σε αναβρασμό βρίσκονται γονείς και μαθητές του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, μετά από περιστατικό που σημειώθηκε ανήμερα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, μαθητές επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να συνεννοηθούν με τον διευθυντή του Γυμνασίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποια δράση στη μνήμη των 57 νεκρών της τραγωδίας την ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από το δυστύχημα, με τον γυμνασιάρχη, όπως αναφέρουν, να εμφανίζεται αρνητικός σε οποιαδήποτε μορφή ενέργειας.

«Όσοι είναι να κάνουν μάθημα να μπουν μέσα, οι άλλοι τραβάτε σπίτια σας»

Ανήμερα της 28ης Φεβρουαρίου, πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι, όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο θέλοντας να κάνουν αποχή από τα μαθήματα λόγω της ημέρας και τότε ο γυμνασιάρχης φέρεται να τους είπε την εξής φράση: «Όσοι είναι να κάνουν μάθημα να μπουν μέσα, οι άλλοι τραβάτε σπίτια σας». Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου -μιας και δεν υπήρξε σύμπνοια σε σχετική συνέλευση του 15μελούς μαθητικού συλλόγου- ανήρτησαν στα κάγκελα του σχολικού συγκροτήματος πανό για τα Τέμπη και μία λίστα που ανέγραφε τα ονόματα των 57 νεκρών.

Σύμφωναμε τις καταγγελίες των γονέων και τις μαρτυρίες των παιδιών, ο διευθυντής έσκισε τη λίστα με τα ονόματα, με τους μαθητές να ξαναγράφουν και να αναρτούν εκ νέου στα κάγκελα τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων. Στο σημείο δε, όπως αναφέρουν οι γονείς, προσήλθε και η αστυνομία μετά από κλήση της διεύθυνσης του σχολείου που ενημέρωνε πως κάποιοι μαθητές πέταξαν αντικείμενα στα παράθυρα του σχολείου, την ώρα που κάποιοι μαθητές βρίσκονταν εντός των αιθουσών.

Εν τέλει, την 28η Φεβρουαρίου δεν πραγματοποιήθηκε κανένα μάθημα, ενώ οι μαθητές δεν μπήκαν στην τάξη. «Τα παιδιά πρέπει να έχουν ψυχική υγεία, να έχουν ενσυναίσθηση, όχι μόνο να παίρνουν 20άρια στα μαθήματα» ανέφερε γονέας μιλώντας στη Voria.gr και πρόσθεσε: «Τέτοιες πράξεις δημιουργούν αντίδραση στα παιδιά, μία αλγεινή εντύπωση που τα μπερδεύει. Είναι παιδιά γυμνασίου, δεν κινούνται με πολιτικό πρόσημο».

Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες από γονείς για την συμπεριφορά του γυμνασιάρχη

«Προσπαθούσε να δημιουργήσει μία απειλητική κατάσταση στους μαθητές», σημείωσε στο MEGA o Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες από τους γονείς των μαθητών σε βάρος του γυμνασιάρχη.

Δείτε επίσης: Καβάλα: Νέες συλλήψεις για ναρκωτικά – Τι κατέσχεσαν οι Αρχές

Loading