Θεσσαλονίκη: Η Λεωφόρος Λαγκαδά μετονομάζεται σε “Μίκης Θεοδωράκης”

Οι τέσσερις δήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά, συμφώνησαν στη μετονομασία της Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη.

Οι δήμαρχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες έτσι ώστε η σημερινή οδός Λαγκαδά που ενώνει και τους 4 Δήμους να μετονομαστεί σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, έτσι ώστε να τιμηθεί ο παγκόσμιος και οικουμενικός μουσικοσυνθέτης.

Η οδός Λαγκαδά διαπερνά όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη και καταλήγει στην πλατεία Δημοκρατίας, και έτσι η πρόταση λαμβάνει έναν χαρακτήρα υπερτοπικό, αντίστοιχο με την ιστορία του μέγιστου μουσουργού.

 «Ο Μίκης μας πήρε με τα φτερά του και μας σήκωσε ψηλά»

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ακόμη να πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά.

Για μια κοινή πρωτοβουλία των τεσσάρων Δήμων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον «μέγιστο Έλληνα», μίλησε ο κ. Ζέρβας.

«Είναι κοινή θέληση και βούληση να τιμηθεί ο μέγιστος Έλληνας που σήμερα αποχαιρετά η χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα η λογική ήταν να δοθεί το όνομα του Μίκη σε έναν μεγάλο δρόμο, αντάξιο της φήμης του και της δύναμης που έδωσε στη χώρα σε δύσκολους καιρούς»., είπε χαρακτηριστικά.

Πλέον, για να ολοκληρωθεί η μετονομασία, απομένει η έγκριση της πρότασης από τα συμβούλια των κοινοτήτων και από τα δημοτικά συμβούλια του κάθε δήμου, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει δύο ή παραπάνω μήνες.

Δείτε επίσης: Η Κρήτη υποδέχθηκε με δάκρυα τον Μίκη Θεοδωράκη – Συγκινητικές στιγμές στην πομπή προς την Μητρόπολη

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr