Θεσσαλονίκη – Καθαρισμός Θερμαϊκού: «Η σύμβαση θα ισχύει για πάντα» σύμφωνα με τον κ. Αμυρά (vid & pics)

Στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους βρέθηκαν σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης

Οι δύο πολιτικοί έδωσαν το παρόν στον καθαρισμό των υδάτων του Θερμαϊκού κόλπου από το καραβάκι της North Aegean slops.

Αρχικά ο κ. Καλαφάτης είπε πως μιλάμε με έργα και βάζουμε τέλος στην αγωνία των φορέων σχετικά με το πότε θα καθαριστεί ο Θερμαϊκός.

Επιπρόσθετα χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως σημαντική γιατί «μετά από τη συνεργασία με τον υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά υλοποιείται πλέον ένα έργο σε μόνιμη και τακτική βάση.»

Είπε επίσης πως αυτό που γίνεται σήμερα είναι κάτι το οποίο το επιζητούσαμε εδώ και πολύ καιρό και το καταφέρνουμε τώρα μετά από αρκετές προσπάθειες.

Παρών ήταν και ο Γιώργος Παλάντζας πολιτικός μηχανικός και υπεύθυνος περιβάλλοντος της North Aegean Slops.

Ο κ. Παλάντζας αρχικά έδωσε τα συγχαρητήρια του στα δύο υπουργεία και στη συνέχεια χαρακτήρισε αυτή την πρωτοβουλία ως καινοτόμα αφού πουθενά αλλού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

Συμπλήρωσε πως μαζεύονται συνεχώς τουλάχιστον 200 κιλά σκουπίδια

Ο κ. Αμυράς από την πλευρά του στις δηλώσεις του είπε πως έχει ζήσει αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη άρα γνωρίζει τα προβλήματα του Θερμαϊκού και για αυτόν τον λόγο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του κ. Καλαφάτη για καθαρισμό σε μόνιμη βάση.

Οκτώ φορές το μήνα όπως είπε ο κ. Αμυράς το καραβάκι θα πηγαινοέρχεται από το δέλτα του Αξιού μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και θα μαζεύει διάφορα σκουπίδια αλλά και πλαστικά τα οποία όπως είπε κατά την άποψή του είναι τα πιο σημαντικά.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αίτημα Κ.Ζέρβα για περισσότερους τροχονόμους και αστυνόμευση στην πόλη