Θεσσαλονίκη: Κηδειόχαρτα πάνω σε κατακρεουργημένα δέντρα στην οδό Κρήτης (pics)

Υπενθυμίζεται ότι στον σχεδιασμό του Δήμου είναι η κοπή 175 από τα συνολικά 246 δέντρα κατά μήκος της οδού Κρήτης (από την οδό Αντ. Νάστου έως την Καθ. Χατζηδάκη).

Μέλη της κίνησης “Οικολογία-Αλληλεγγύη” διαμαρτυρήθηκαν για την κοπή των 175 δέντρων στην οδό Κρήτης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας κηδειόχαρτα στου κομμένους κορμούς δέντρων.

Τα μέλη της δημοτικής κίνησης συναντήθηκαν πρόσφατα στο πάρκο Μηνά Πατρικίου, επί της οδού Κρήτης και συνέλεξαν μάλιστα υπογραφές κατά της του πράσινου.

“Αυτή η διαμαρτυρία της Οικολογίας-Αλληλεγγύης για τα κομμένα δέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι μόνον μια στιγμή στην προσπάθεια να σταματήσει η εξόντωση της ανάσας των πολιτών και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής από τη δημοτική διοίκηση Ζέρβα”, τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στον σχεδιασμό του Δήμου είναι η κοπή 175 από τα συνολικά 246 δέντρα κατά μήκος της οδού Κρήτης (από την οδό Αντ. Νάστου έως την Καθ. Χατζηδάκη). Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας, τα δέντρα παρουσιάζουν εξωτερικά μεταχρωματισμό του φλοιού, σαθρότητα κορμού και βραχιόνων καθώς επίσης και μεγάλες σπηλαιώσεις (κουφάλες) στον κορμό και σε μεγάλους βραχίονες. Για την αποκατάσταση του ισοζυγίου πρασίνου, όπως επισημαίνεται, θα φυτευτούν νέα δενδρύλλια με πεδινό σφενδάμι.

“Η ασφάλεια των Θεσσαλονικέων πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα”, είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, εξηγώντας ότι κάποια δέντρα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. “Όπου υπάρχει δενδροδόχος και υποδομή θα φυτέψουμε δέντρα”, είχε πει, υποστηρίζοντας ότι ειδικά τα δέντρα στην οδό Κρήτης κρίθηκαν ως τα πιο επικίνδυνα στον Δήμο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παύλου Μελά – Πόσο θα διαρκέσουν (pics&vid)