Θεσσαλονίκη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα – Προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης – Έκκληση του δήμου στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα απορρίμματα στους κάδους.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

Την συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, λίγες μέρες πριν την εορταστική περίοδο, μετά απο αποφαση που έλαβαν πριν απο λίγο απο την Γενική Συνέλευσή τους.


Συγκεκριμένα, αποφάσισαν την συνέχιση της αποχής από την καθαριότητα για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, ενώ για την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, όρισαν νέα γενική συνέλευση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από το βήμα του δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγο για μια μειοψηφία εργαζομένων που εμποδίζουν τα απορριμματοφόρα να εξέλθουν από τα αμαξοστάσια.

Ο δήμος με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες να μην κατεβάζουν τα απορρίμματα στους κάδους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα που προκύπτουν από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου διεκδικούν:

  • Προσλήψεις προσωπικού και να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
  • Χορήγηση όλων των Μ.Α.Π. και αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους.
  • Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων εξαιρέσιμων και νυχτερινών.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: “Ποτάμι” το πετρέλαιο σε δρόμο στην Παναγία Φανερωμένη – Εκτροπή δύο δικύκλων (vid)