Θεσσαλονίκη: Μαζική κινητοποίηση στον ΟΣΕ για τα Τέμπη – «Να ακουστούν οι φωνές μας» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με κεντρικό σύνθημα «να ακουστούν οι φωνές μας» δεκάδες πολίτες και σωματεία εργαζόμενων ζητούν απόδοση ευθυνών για τη τραγωδία στα Τέμπη, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη σιδηροδρομική τραγωδία με τους 57 νεκρούς, δεκάδες εργαζόμενοι ζητούν δικαίωση για τους 57 νεκρούς διεκδικώντας παράλληλα ασφάλεια ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία στο μέλλον.

«Από το 2000 φωνάζουμε τις παθογένειες του οργανισμού»

Σε ομιλία του ο εργαζόμενος στον ΟΣΕ Νικος Λάζου δήλωσε: «Μετρηθήκαμε και ήμασταν λιγότεροι. Χάσαμε γονείς, πατεράδες, μητέρες. Μετρηθήκανε στα πανεπιστήμια λιγότεροι φοιτητές. Σαν εργαζόμενοι χάσαμε και εμείς 11 συναδέλφους μας. Σαν εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο διεκδικούσαμε και διεκδικούμε έναν πιο ασφαλή σιδηρόδρομο. Από το 2000 φωνάζουμε τις παθογένειες που έχει ο οργανισμός».

«Οι νεκροί ζητούν δικαίωση», «Τώρα στα τρένα, αύριο στα νοσοκομεία», «οι ζωές μας μετράνε», αναγράφεται μεταξύ άλλων σε πανό που κρατούν.

Το κάλεσμα απηύθυνε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ενώ στο ίδιο σημείο βρίσκονται αυτοδιοικητικοί, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης όπως και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Οι διαδηλωτές θα προχωρήσουν σε πορεία με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ όπου θα καταθέσουν το απεργιακό τους ψήφισμα.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου με αίτημα να αποδοθούν οι ευθύνες για τα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Loading