Θεσσαλονίκη: Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Μεγαλειώδης πορεία στη μνήμη του Killah P (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με το κάλεσμα να ορίζεται για τις 7 το απόγευμα στην Καμάρα.

Ήδη από χθες οργανώθηκαν πολλές συγκεντρώσεις στη μνήμη του Killah P, ο οποίος ακριβώς πριν από δέκα χρόνια δολοφονήθηκε από επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Συγκεκριμένα, μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν θανατηφόρα, με τη μνήμη του Παύλου να μένει ζωντανή για πάντα. Στην Αθήνα χθες (17/9) έλαβε χώρα μεγάλη συναυλία με γνωστούς ράπερ, όπου έδωσαν το «παρών» και οι γονείς του Παύλου Φύσσα, με τη μητέρα του Μάγδα να συγκινεί με άλλη μια τοποθέτησή της.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είχε ως σημείο συνάντησης την Καμάρα και ανταποκριθηκάν χιλιάδες πολίτες, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη του αντιεξουσιστικού χώρου. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα, με τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα για τον Παύλο Φύσσα, αλλά και εναντίον της αστυνομίας και του κράτους. «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», «Σκοτώσανε τον Παύλο, ματώσαν τον λαό, πάντα θα πολεμάμε τον φασισμό», ήταν μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και κατευθύνθηκε μέσω της Αγίας Σοφίας προς την Τσιμισκή, από εκεί στην Ιωνος Δραγούμη και εν συνεχεία μέσω της Εγνατίας ο κόσμος έφτασε στο Άγαλμα Βενιζέλου. Καθόλη τη διάρκεια ο κόσμος κρατούσε πανό με μηνύματα για τον Παύλο Φύσσα, ο οποίος μέσα από τα τραγούδια του είχε δείξει την εναντίωσή του στην ακροδεξιά και τον φασισμό.

Δέκα χρόνια χωρίς τον Killah P, με τη σημερινή συγκέντρωση να πιστοποιεί για άλλη μια φορά ότι ο Παύλος ζει στις μνήμες όλων.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πορεία αυτήν την ώρα στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Loading