Για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης
Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβίωσε ένα σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, επί των ημερών διοικήσεως του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γενικού γραμματέα, Μιχάλη Λεμούσια.
Πρόκειται για το σκέλος που συνδέεται με την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), για την οποία οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί από το Εφετείο σε φυλάκιση τριών ετών, μετατρέψιμη προς 3 ευρώ/ημερησίως.
Κατά της παραπάνω απόφασης όμως, προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί, επειδή ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει μειωμένο πλάνο ποινών. Το Δικαστήριο όπου επανήλθε η υπόθεση μείωσε την ποινή σε δύο έτη, για τον καθένα, και την ανέστειλε.
Παράλληλα, αποφάσισε να απαλείψει την παρεπόμενη ποινή που τους είχε επιβληθεί πριν την αναίρεση και ήταν χρηματική ποινή ίση με το ποσό της νομιμοποίησης. Εν προκειμένω, το ποσό της νομιμοποίησης είχε προσδιοριστεί για τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο σε 259.000 ευρώ και για τον συγκατηγορούμενό του Μ. Λεμούσια σε 463.000 ευρώ.
«Θέλω να σας πω τον πόνο μου, είμαι σε τραγική κατάσταση, οδηγήθηκα σε αυτό από μια απόφαση που δεν είναι σωστή» ανέφερε ο πρώην γενικός γραμματέας, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία περιουσία, παρά μόνο το σπίτι όπου μένει. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν παρέστη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.
Δείτε επίσης: Μετρό Θεσσαλονίκης: Σειρά μελετών για υποστηρικτικά έργα στην περιοχή του Σταθμού Ν. Ελβετίας
- Κουτσούμπας: Άμεση αναγνώριση από την κυβέρνηση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
- Λίβερπουλ: Χωρίς Αλεξάντερ-Άρνολντ και Άλισον στην αναμέτρηση με τη Σαουθάμπτον
- Ισορροπία καινοτομίας, ιδιωτικότητας και κυβερνοασφάλειας: Συμπεράσματα από το Cyber Security Forum
- Η γλώσσα του σώματος: Επτά σημάδια ότι κάποιος κρύβει τη βαθιά του δυστυχία
- Σημαντική προειδοποίηση για τον υψηλό ΦΠΑ από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ – Αρνητική η στάση της κυβέρνησης