Θεσσαλονίκη: Μουδιασμένη η κίνηση στην αγορά αποκριάτικων ειδών

Ως υποτονική περιγράφουν την αγοραστική κίνηση σε μαγαζιά με αποκριάτικα είδη στη Θεσσαλονίκη, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι μιλώντας στο politic.gr, καθώς η πρόσφατη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δεν αποδείχτηκε αρκετή για να βάλει τον κόσμο σε… καρναβαλική διάθεση.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

propoli

Όπως αναφέρουν, οι αγορές είναι κατά πολύ μειωμένες σε σχέση με τις απόκριες του 2020 (καθότι πέρσι ήταν κλειστά), καθώς ο φόβος για τον κορονοϊό παραμένει, ενώ ταυτόχρονα οι ανατιμήσεις που χτυπάνε την πόρτα των νοικοκυριών, αναγκάζουν τον κόσμο να βάζει άλλες πρωτοβουλίες, αφήνοντας στην άκρη το ψυχαγωγικό κομμάτι.

«Ο κόσμος δεν ψωνίζει, φοβάται λόγω κορονοϊού, τα παιδιά δεν πάνε σε πάρτι, οι ενήλικες έτσι και αλλιώς λόγω της… οικονομίας είναι πιο συγκρατημένοι, δεν υπάρχουν καρναβαλικές εκδηλώσεις και έτσι έχουμε πρόβλημα», δήλωσε ο Στέλιος Γκότσης, ιδιοκτήτης καταστήματος με εποχιακά είδη στην οδό Ερμού.

«Οι αγορές πάνε καλά, αλλά όχι ικανοποιητικά, καμία σχέση με την pro-covid εποχή, είναι και τα μέτρα και ο κορονοϊός και το ψυχολογικό κομμάτι, η κρίση…» αναφέρει από πλευράς του ο Γιώργος Σομαδάκης, υπεύθυνος καταστήματος με εποχιακά είδη στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Δείτε επίσης: Πατρινό Καρναβάλι 2022: Χωρίς παρελάσεις αλλά με «ελεγχόμενες» εκδηλώσεις – Τι λέει ο δήμαρχος στο politic.gr

Loading