Θεσσαλονίκη: Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κορδελιού – Ευόσμου καλεί Μέσι και Ρονάλντο να… «τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους»

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κορδελιού – Ευόσμου επιχειρεί να κερδίσει περισσότερους σκακιστές μέσω της viral φωτογραφίας.

Είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη φωτογραφία που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα και απεικονίζει τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να αναμετρώνται όχι εντός γηπέδου, όπως θα περιμέναμε, αλλά σε μία παρτίδα σκάκι.

Τη φωτογραφία αυτή, που έγινε viral στα social media, αξιοποίησε ο Σκακιστικός Σύλλογος Κορδελιού Ευόσμου προκειμένου να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς σκακιστές στο άθλημα, καλώντας τα δύο νέα του μέλη, όπως αποκαλεί -χαριτολογώντας- τους δύο αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, «να περάσουν να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους και να αφήσουν τις δικαιολογίες ότι λείπουν στο Κατάρ!».

Είναι μία από τις προσπάθειες του συγκεκριμένου Σκακιστικού Συλλόγου για εξωστρέφεια, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει άλλου είδους δράσεις για τη διάδοση του αθλήματος. Μεταξύ αυτών, μετατράπηκαν κεντρικά σημεία του Ευόσμου και του Κορδελιού σε τεράστιες ανοιχτές σκακιέρες με μεγάλα πιόνια, εκεί όπου μικροί και μεγάλοι έμαθαν όλα τα «μυστικά» των βασιλιάδων, των αξιωματικών, των πύργων και των απλών στρατιωτών.

Με κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια, οι υπεύθυνοι του Συλλόγου βλέπουν τον αριθμό των μικρών σκακιστών να διπλασιάζεται και σε αυτό το πλαίσιο είναι αποφασισμένοι να τις συνεχίσουν.

Δείτε επίσης: Άτομα με σύνδρομο Down μαθαίνουν την τέχνη του καφέ και γίνονται barista σε καφέ της Θεσσαλονίκης