Θεσσαλονίκη: «Όχι Σέρρες και υποβάθμιση» – Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών του ΔΙΠΑΕ (vid & pics)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος μετά από απόφαση που γνωστοποιήθηκε και σύμφωνα με την οποία προβλέπεται μεταφορά του τμήματος μηχανικών από την Σίνδο στις Σέρρες

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

propoli

Οι φοιτητές αντιτίθενται σε πρόταση για μεταφορά του τμήματος μηχανικών από την Σίνδο στις Σέρρες.

Οι φοιτητές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα συσπείρωσης για αντίσταση σε ενδεχόμενη μεταφορά του τμήματος.

Κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν ήδη κλείσει για την διεξαγωγή της πορείας.

Οι φοιτητές έχουν ήδη προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες με μαζικές διαμαρτυρίες ενώ από χθες πραγματοποιείται κατάληψη στο κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΔΙΠΑΕ οι συγχωνεύσεις τμημάτων και μετεγκαταστάσεις αποφασίζονται από το υπουργείο.

Πάντως, η Κοσμητεία της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος , με ομόφωνη αποφαση (8 ΚΑΤΑ, 0 ΥΠΕΡ), απέρριψε το σύνολο της εισήγησή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Καϊση για για μεταφορά τμημάτων της Σχολής Μηχανικών από τη Σίνδο στις Σέρρες.

Τα μέλη της Κοσμητείας, 4 εκ των οποίων προέρχονται από τμήματα των Σερρών:

1. Εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους προς το υπουργείο Παιδείας για την εισήγηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής

2 .Θεωρούν ότι η εισήγηση αυτή είναι σε αντίθεση με τα αποτελέσματα της Εσωτερικής αξιολόγησης της ΜΟΔΙΠ του ΔΙΠΑΕ (16-2-2022) η οποία υπογράφεται από την Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΔΙΠΑΕ και έχει κατατεθεί στην ΕΘΑΑΕ.

3. Συμφωνούν με την καταγεγραμμένη στο πρακτικό της Διοικούσας Επιτροπής τοποθέτηση του Κοσμήτορα, η οποία είναι σύμφωνη με τις προτάσεις των Τμημάτων, και στην οποία καταγράφεται αιτιολογημένα η συνολική διαφωνία του με την εισήγηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής στο μέρος που αυτή αφορά τα Τμήματα της Σχολής Μηχανικών.

4. Θεωρούν ότι η υλοποίηση της εισήγησης του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής για τα τμήματα της Σχολής Μηχανικών είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί.

Θεσσαλονίκη: «Όχι Σέρρες και υποβάθμιση» - Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών του ΔΙΠΑΕ (vid & pics)

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: «Ούτε βήμα πίσω» φωνάζουν εκατοντάδες φοιτητές του ΔΙΠΑΕ (pics & vid)

Loading