Θεσσαλονίκη: «Όχι» στην τσιμεντοποίηση δίπλα στο ρέμα Κρυονερίου – Παρέμβαση κατοίκων στο ΔΣ (pics & vid)

Θεσσαλονίκη: «Όχι» στην τσιμεντοποίηση δίπλα στο ρέμα Κρυονερίου – Παρέμβαση κατοίκων στο ΔΣ (pics & vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ανοικοδόμηση του ρέματος Κρυονερίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι της περιοχής έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης – Θα καταθέσουν ψήφισμα με περισσότερες από 900 υπογραφές στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Όπως δήλωσε η Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου Δήμητρα Κάρταλη, οι κάτοικοι της περιοχής τάσσονται ενάντια στην ανέγερση επταόροφης πολυκατοικίας δίπλα στο ρέμα Κρυονερίου και αναμένεται να καταθέσουν ψήφισμα στο ΔΣ, ζητωντας το πάγωμα κάθε αδειοδότησης, την σωστή χαρτογράφηση του ρέματος και τη διευθέτηση, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για το δάσος και για τους κατοίκους.

«Σύμφωνα με χάρτες της πολεοδομίας τους οποίους έχουμε στη διάθεσή μας υπάρχει σχέδιο που αποτυπώνει δρόμο μέσα στην περιοχή του δάσους, από την οποία στην πραγματικότητα διέρχεται και το φυσικό ρέμα της περιοχής και βάσει του οποίου θα μπορούσαν να νομιμοποιηθούν όλα τα οικοδομήματα πλησίον του ρέματος.

Όλα αυτά τα οικοδομήματα βρίσκονται σε ακτίνα πιθανόν μικρότερη των 10m από την κοίτη του ρέματος στο οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά πράξη χαρτογράφησης και σύμφωνα με την μελέτη επικινδυνότητας πλημμυρών της ειδικής Γραμματείας υδάτων του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας, η οποία συντάχθηκε το 2012 το ρεύμα πολύχρονο το καταγράφεται ως ένα επικίνδυνο ρεύμα», αναγράφεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου.

Η πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου ζητάει τις υπηρεσίες του δήμου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ελέγξουν άμεσα ιδής όμμασι την περιοχή καθώς προκύπτουν σοβαρές παραλείψεις αλλά και καταπάτησης του δάσους και του ρέματος της περιοχής καθώς πρωταρχικός όρος για την ένταξη των ρεμάτων σε πολεοδομική ρύθμιση είναι οι προηγούμενοι αποτύπωση τους και ο καθορισμός της οριογραμμής τους.

Συγκεκριμένα ζητάνε: Το συγκεκριμένο οικόπεδο να αποχαρακτηριστεί να μην επιτραπεί η δόμηση του αλλά αντίθετα να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για όλη τη γειτονιά και να χαρακτηριστεί δασική έκταση.

Ο Δήμος να επιστρέψει στο δασαρχείο την έκταση αυτή του δάσος την οποία ίδιο ιδιοποιήθηκε εντάσσοντας στο σχέδιο πόλης καθώς η περιοχή του θέματος βρίσκεται εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Να γίνει εκ νέου η χαρτογράφηση του ρέματος Πολυγνώτου από τη διεύθυνση δασών Θεσσαλονίκης καθώς η οριοθέτηση και όχι χαρτογράφηση που υπάρχει στους χάρτες δε συνάδει με την πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: Ολλάνδια: Ισχυρός ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τον θάνατο σε 1 άτομο και τραυμάτισε 10

Loading

Play