Θεσσαλονίκη – ΠΑΜΕ: Παρέμβαση στα ΕΛΠΕ για να σταματήσει η βία σε εργολαβικούς εργάτες (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση στα ΕΛΠΕ πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, με τους συνδικαλιστές να διαμαρτύρονται για την βία που ασκείται σε εργολαβικούς εργάτες.

Την Παρασκευή 26 Μάη, η παράταξη του Αγωνιστικού Μετώπου στα ΕΛΠΕ, ενημέρωσε για τα περιστατικά απαράδεκτης επαναλαμβανόμενης εργασιακής βίας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Σε καταγγελία της αναφέρει: «Ένας συγκεκριμένος εργοδηγός με σύστημα και κατ’ επανάληψη ασκεί βία εδώ και χρόνια στους εργαζομένους με φωνές, ουρλιαχτά, απειλές, και βρισιές.

Μάλιστα, σε ένα εργαζόμενο από το εργολαβικό προσωπικό ασκεί και σωματική βία εδώ και δυο χρόνια με συνεχείς χειροδικίες, τραβώντας τον από τα ρούχα, με σπρωξίματα, καρπαζιές και μπουνιές, φτάνοντας στο σημείο με ένα από τα χτυπήματα του να τον ματώσει στο μέτωπο.

Τα παραπάνω έχουν γίνει γνωστά σε στελέχη της εταιρείας επανειλημμένα αλλά κανένα μέτρο δεν πάρθηκε μέχρι στιγμής».

Στην ανακοίνωσή τους που μοίρασαν πλατιά σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους, σημειώνουν: «Τα ΕΛΠΕ το 2022 αγγίξανε το ασύλληπτο νούμερο των 1,6 δις κερδών και την ίδια στιγμή συμβαίνουν μέσα στο χώρο εργασίας τέτοια αίσχη. Δεν είναι τυχαίο! Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στη γιγάντωση των κερδών.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι το περιστατικό αφορά εργολαβικό εργαζόμενο, το πιο βαθιά εκμεταλλευόμενο τμήμα εργατών στα διυλιστήρια. Το απαράδεκτο καθεστώς της εργασίας με δουλεμπορικούς όρους που αφορά όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου της Ενέργειας για να κερδοφορούν ακόμα περισσότερο επιβάλλοντας άθλιες εργασιακές σχέσεις, είναι το έδαφος πάνω στο οποίο μπορούν και εκφράζονται πιο εύκολα από τέτοια κτήνη κακοποιητικές συμπεριφορές.

Δεν είναι τυχαίο επίσης πως η εφαρμογή του εκτρώματος του νόμου Χατζηδάκη με το αντιδραστικό πλαίσιο για τη βία δεν απέτρεψε τέτοια φαινόμενα και δε θα μπορούσε άλλωστε αφού τελικά στοχεύει όχι στην προστασία των εργαζομένων αλλά των εργοδοτών από τη “βία” των εργαζομένων που συλλογικά διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα να τερματιστεί το καθεστώς των εργολαβικών εργαζομένων.

Εμείς εκπροσωπώντας εκείνο το τμήμα του εργατικού κινήματος που δε στρογγυλοκάθεται στα τραπέζια με την εργοδοσία για να παζαρέψουμε πόσα θα χάσουμε αλλά διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε και τη ζωή που μας αξίζει δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση:

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι, μόνιμοι και εργολαβικοί, εμπιστευτείτε τους πρωτοπόρους αγωνιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μέσα στα εργοστάσια, στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα! Προχωρήστε άμεσα σε καταγγελία για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την εργασιακή σας ζωή».

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς – «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός»

Loading