Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε και επίσημα ο ποδηλατόδρομος στη Κ. Καραμανλή

Από σήμερα παραδίδεται και επίσημα προς χρήση ο ποδηλατόδρομος επί της λεωφόρου Κων. Καραμανλή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το έργο υλοποιήθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες από τον δήμο Θεσσαλονίκης ως μέτρο πρόληψης για την πανδημία του κορονοϊου. 

Τι απαντά ο τεχνικός σύμβουλος του δήμου για την κριτική από κατοίκους και επιχειρηματίες 

«Όλο αυτό το διάστημα που υπήρχε κριτική για την Κ. Καραμανλή, δεν είχε παραδοθεί ο ποδηλατόδρομος στην κυκλοφορία. Έχουν ληφθεί μέτρα και θα υπάρξουν βελτιώσεις σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θα χάσουν την άνεσή τους, όμως ας δώσουμε μία ευκαιρία στους δημότες που δεν έχουν Ι.Χ. για να κυκλοφορούν και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν λόγω κορονοϊού το αστικό λεωφορείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μήτρου. 

Ξεκινάει τις συστάσεις η δημοτική αστυνομία 

Από σήμερα, η δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης θα κάνει συστάσεις στους οδηγούς που παρκάρουν παράνομα επί της Κ. Καραμανλή, ενώ θα επιτηρεί τις 80 θέσεις φορτοεκφόρτωσης που σχηματίστηκαν στους κάθετους δρόμους για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, όπως επίσης και τον τάπητα του ποδηλατόδρομου για την ασφαλή διέλευση των ποδηλατών. Παράλληλα, συνεργεία του δήμου θα αποκαθιστούν τις ζημιές στα πασαλάκια που διαχωρίζουν τον ποδηλατόδρομο από τις λωρίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. 

Τι απαντά για το κυκλοφοριακό ο κ. Μήτρου 

Όσο για τυχόν κυκλοφοριακά προβλήματα, με την επιστροφή των κατοίκων στη Θεσσαλονίκη από τις καλοκαιρινές διακοπές, ο κ. Μήτρου σχολίασε: «Υπάρχουν οι απαραίτητες μετρήσεις. Οι κυκλοφοριακοί φόρτοι έχουν μετρηθεί. Στην κίνηση των αυτοκινήτων δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά. Εάν όλοι περιμένουν τον Σεπτέμβριο, που το πρώτο δεκαπενθήμερο είναι επιβαρυμένη έτσι κι αλλιώς η κίνηση στην πόλη, για να πουν ότι φταίνε οι ποδηλατόδρομοι… αυτό ας το κρίνει ο καθένας». 

Από Σεπτέμβριο δημοπρασία για ελεύθερα πάρκινγκ 

Τέλος, για το θέμα στάθμευσης και τα παράπονα των κατοίκων της Κ. Καραμανλή είπε πως τον Σεπτέμβριο θα γίνει δημοπράτηση ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή ελεύθερων χώρων παρκαρίσματος σε 21 δημοτικά οικόπεδα. «Πρόκειται για 21 χώρους, γύρω στα 17 στρέμματα συνολικά, που θα αποδώσουν γύρω στις 850 – 1000 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης στην πόλη», δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας. 

Δείτε εικόνες από τον ποδηλατόδρομο: