Θεσσαλονίκη: Πέθανε αβοήθητος σε καρέκλα νοσοκομείου αφού του έδωσαν… εξιτήριο!

Αδιανόητο περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, με θύμα έναν 43χρονο

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας ένιωσε πόνο στο πόδι και κάλεσε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει από το σπίτι του στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Ο χειρουργός που τον εξέτασε έκρινε ότι ο 43χρονος δεν είχε κάτι σοβαρό και του έδωσε το «πράσινο φως» για να φύγει, ωστόσο ο ασθενής επέμενε πως δεν νιώθει καλά, με αποτέλεσμα να προκληθεί και ένταση με το ιατρικό προσωπικό.

Ενδεικτικό είναι, μάλιστα, πως οι τόνοι ανέβηκαν τόσο πολύ, ώστε κλήθηκαν οι άνδρες ασφαλείας του νοσοκομείου ώστε να αναγκάσουν τον 43χρονο να φύγει. Εκείνος απάντησε πως δεν θα απομακρυνθεί από το νοσοκομείο και κάθισε σε μια καρέκλα στον θάλαμο του τμήματος επειγόντων περιστατικών του «Παπανικολάου», όπου… κατέληξε περίπου μιάμιση ώρα μετά. Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε πολλές ώρες αργότερα από τη νέα βάρδια του προσωπικού, γύρω στις 11 το πρωί.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος δεν είχε στοιχεία ταυτότητας πάνω του, επομένως κινητοποιήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του θύματος και να ενημερωθούν τελικά οι συγγενείς για την αναγνώριση της σορού.

Το χρονικό του θανάτου σύμφωνα με τον αδελφό του 43χρονου

«Ο αδερφός μου έχασε τη ζωή του την 1η ημέρα του Απρίλη του 2022, μετά από αμέλεια του προσωπικού του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά ένιωσε έντονους πόνους στο πόδι και απευθείας κάλεσε ασθενοφόρο. Στη συνέχεια διεκομίσθη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», κι εκεί τον εξέτασε χειρούργος του νοσοκομείου, ο οποίος του είπε πως δεν έχει κάτι σοβαρό.

Στις 11:00 μ.μ. ο αδερφός μου καλεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διότι ένιωθε έντονο πόνο στο πόδι του.

Στις 11:30 μ.μ. το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει από το σπίτι του.

Στις 11 παρά το ασθενοφόρο τον παραδίδει στο Νοσοκομείο Παπανικολάου για να τον εξετάσουν οι γιατροί.

Περίπου στις 1:30 π.μ. με 02:00 π.μ. σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση φέρεται ότι απεβίωσε.

Τέλος, τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου στις 11:00 π.μ. το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ανακάλυψε, πως είχε χάσει τη ζωή του καθήμενος σε μία καρέκλα».

Γιατί η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Μηνύθηκε το «Παπανικολάου»

Όσον αφορά, για το εάν νοσούσε με κορωνοϊό ο αδερφός του θύματος, τονίζει πως δεν είχε διαγνωστεί με τα συμπτώματα της νόσου. «Τον διέγνωσαν με covid-19 μεταθανάτια, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε και περιμέναμε οχτώ μέρες να τον πάρουμε από την ημέρα που έχασε τη ζωή του. Τότε, μπήκε στη «μέση» η Αστυνομία και με παρέμβαση εισαγγελέα διατάχθηκε νέο τεστ. Ωστόσο, το Νοσοκομείο αρχικά αρνήθηκε -για δικούς του λόγους-, οπότε ο εισαγγελέας απέστειλε εκ νέου υπογεγραμμένο χαρτί για να μεταφερθεί η σορός του αδελφού μου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης του, όπως κι έγινε. Εκεί, υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν νόσησε ποτέ από κορωνοϊό» συμπληρώνει ο κ. Καμπάκας.

Η οικογένεια του θύματος όταν υπέγραψε την αναγνώριση του 43χρονου δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στο ίδιο επίπεδο το ιικό φορτίο των λυμάτων