Θεσσαλονίκη: Πρόταση δημιουργίας Κέντρου Υγείας στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου από συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων

Τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου ζητούν συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν εκπρόσωποι των συγκεκριμένων συνδικάτων ανέφεραν ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο, θα συμβάλλει στην πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για τον covid-19 στους εργαζόμενους.

Επίσης, θα παρέχει δυνατότητα φροντίδας επειγόντων περιστατικών και βραχείας νοσηλείας, ενώ θα συμβάλλει στη συστηματική ιχνηλάτηση και την παρακολούθηση της υγείας εργαζομένων με χρόνιες παθήσεις.

Τα σωματεία εργαζομένων και τα συνδικάτα ζήτησαν επίσης να ενισχυθεί το προσωπικό των Κέντρων Υγείας στην ευρύτερη περιοχή, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό χωρίς καμιά περικοπή στη λειτουργία τους.

Οι συνδικαλιστές άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν προστάτεψε τους εργαζόμενους από την πανδημία, ενώ διατύπωσαν την αντίθεση τους στη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας υγειονομικών αποβλήτων στην περιοχή της Σίνδου.

Τα συνδικάτα προγραμμάτισαν σειρά δράσεων για να προωθήσουν τα παραπάνω αιτήματα και ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα να συζητήσει την πρόταση για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Βιομηχανική Περιοχή.
Δείτε επίσης: Δήμος Θέρμης: Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των παιδιών του ΚΔΑΠμεΑ “Αγκαλιά-Ζω”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ