Θεσσαλονίκη – Πρωτιά στους εμβολιασμούς

H Θεσσαλονίκη κατέχει σταθερά την πρωτιά σε απόλυτο αριθμό εμβολιασμών, ξεπερνώντας ακόμα και την Αθήνα (11.764 έναντι 9.992 προχθές) – Eίναι πάνω από τον μέσο όρο της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες εμβολιάζονται περίπου 12.000 πολίτες καθημερινά, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τις αρχές του μήνα.

Κομβικό σημείο στην εκτίναξη των αριθμών ήταν η πλήρης λειτουργία του MEGA εμβολιαστικού κέντρου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, στις 5 Μαΐου άνοιξε τις πύλες του και το περίπτερο 15, αυξάνοντας τη συνολική δυναμική του κέντρου σε περίπου 6.500 εμβολιασμούς ημερησίως. Την ίδια ημερομηνία, εξάλλου, ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ενώ σημαντικές παράμετροι που συνέβαλαν στην αύξηση είναι η διενέργεια εμβολιασμών και το Σάββατο και η αποτελεσματικότερη λειτουργία των εμβολιαστικών γραμμών

«Αναλογικά με τον πληθυσμό πάμε καλύτερα από άλλες περιφέρειες. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι έχουν αυξηθεί τα εμβολιαστικά κέντρα σε αριθμό, αλλά και στο ότι ενισχύθηκαν πάρα πολύ και οι γραμμές. Ξεκινήσαμε με 50 εμβόλια ανά γραμμή καθημερινά και πλέον έχουμε φτάσει τα 86 με 87 ραντεβού ανά γραμμή. Το επίσης ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε πως σχεδόν πέντε μήνες μετά το προσωπικό συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια θέληση να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια», αναφέρει η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, Ειρήνη Χατζοπούλου.

Οι πολίτες δε γυρνούν την πλάτη στο AstraZeneka

Η διαδικασία των εμβολιασμών κυλάει κανονικά και στα κέντρα που χορηγούν τα παραδοσιακού τύπου εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τα περιστατικά θρομβώσεων που είχαν οδηγήσει σε μπαράζ ακυρώσεων προγραμματισμένων ραντεβού.

Δείτε επίσης: Μάριος Θεμιστοκλέους: “Συνολικά μέχρι σήμερα 3. 740.000 οι εμβολιασμοί- ανοίγουν και άλλες ηλικιακές ομάδες μέσα στο μήνα”