Θεσσαλονίκη: Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ – Επεισόδια στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επεισόδια μεγάλης έκτασης έλαβαν χώρα έξω από την κατάληψη Mundo Nuevo, λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής


Συγκεκριμένα, στις οδούς Φιλίππου και Σιατίστης, όπου βρίσκεται η υπό κατάληψη πολυκατοικία, συγκεντρώθηκαν μέλη αναρχικών ομάδων, αμέσως μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας για το δυστύχημα των Τεμπών. Οι αναρχικοί φώναξαν συνθήματα κατά του κράτους και της αστυνομίας, τονίζοντας πως “η Mundo Nuevo δεν πέθανε ακόμα”.


Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που περικύκλωσαν την περιοχή, ρίχνοντας αρχικά κρότου λάμψης και ακολούθως χημικά, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. Μάλιστα, αστυνομικοί με γκλοπ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, με στόχο να τους διασπάσουν και να μπορέσουν να εισέλθουν στο κτίριο της κατάληψης. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε, είναι ότι τα χημικά έπεσαν χωρίς κάποια προφανή αιτία, αφού πέραν των συνθημάτων, δεν είχε συμβεί κάτι άλλο στις οδούς Φιλίππου και Σιατίστης.


Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, όπου και εκεί έγινε ρίψη χημικών, με ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να καλύπτει την ορατότητα προς το Άγαλμα Βενιζέλου.

Τέλος, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, τα ΜΑΤ απέκλεισαν την πρόσβαση προς την είσοδο της οδού Σιατίστης, προκειμένου να εισέλθουν στην πολυκατοικία και να διαλύσουν την κατάληψη. Σημειώνεται, ότι αναρχικοί παραμένουν τόσο εντός της πολυκατοικίας, αλλά και στην ταράτσα, καθώς αρκετοί άλλοι βρίσκονται στην οδό Φιλίππου και φωνάζουν συνθήματα προς πάσα κατεύθυνση, ενώ το τετράγωνο έχει περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία για τα Τέμπη – Μολότοφ, πέτρες και χημικά (ΕΙΚΟΝΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)

Loading