Θεσσαλονίκη: «Ρουά-ματ» από τους δικηγόρους της πόλης

Μία κίνηση στρατηγικής με το πιόνι και… ρουά-ματ. Στο φουαγιέ του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης η μάχη της σκακιέρας έχει ανάψει για τα καλά.

Τα ρολόγια πάνω στα τραπέζια μετρούν αντίστροφα. Κάθε παίκτης έχει δέκα λεπτά, για να σκεφτεί την επόμενη κίνηση- εάν δεν τα καταφέρει χάνει την παρτίδα. Δύο διαιτητές επιβλέπουν την τήρηση των σκακιστικών κανόνων.

propoli

Για πρώτη φορά, η Επιτροπή Αθλητισμού του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) διοργανώνει τουρνουά σκάκι. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι, δικαστές, σπουδαστές της σχολής δικαστών, δικαστικοί υπάλληλοι, επιμελητές και τα παιδιά όλων των παραπάνω (άνω των 12 ετών).

Η ανταπόκριση υπήρξε αρκετά ικανοποιητική, καθώς, όπως σημειώνει ο Ηλίας Γκίνδης, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του ΔΣΘ, δήλωσαν συμμετοχή 45 σκακιστές. «Σκεφτήκαμε να διευρύνουμε τις δραστηριότητες της Επιτροπής Αθλητισμού πέραν του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, προσφέροντας την ευκαιρία στους συναδέλφους-δικηγόρους, αλλά και σε άλλα άτομα που εμπλέκονται στην απονομή της Δικαιοσύνης – και στα παιδιά τους – να πάρουν μέρος σ’ ένα τουρνουά σκάκι» είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Γκίνδης.

«Το σκάκι είναι παιχνίδι σκέψης και στρατηγικής, χαίρομαι που μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε δια ζώσης» ανέφερε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος Λεωνίδας Ιακωβίδης, λίγο πριν καθίσει στο τραπέζι για την πρώτη του παρτίδα.

Ανάμεσα στους σκακιστές είναι και πέντε έφηβοι, με τον νικητή να περιμένει ως έπαθλο ένα κύπελλο, αλλά και μετάλλια στον δεύτερο και τρίτο νικητή, και στον νικητή κάθε κατηγορίας. Το τουρνουά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading