Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η αντικατάσταση των Στάσεων του ΟΑΣΘ

Νέες στάσεις έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αντικατάστασης των στάσεων του ΟΑΣΘ στην πόλη της Θεσσαλονίκης με το έργο να προχωρά σχετικά γρήγορα.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, διεξήχθη σχετική δημοπρασία και ανακηρύχθηκε ανάδοχος πού ανέλαβε την τοποθέτηση 336 στεγάστρων και τη συντήρηση τους για 12 χρόνια.

Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται, με δικούς του αποκλειστικά όρους, σε μόλις 3 μήνες, να ολοκληρώσει τις εργασίες τοποθέτησης των στεγάστρων στο βασικό οδικό δίκτυο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε 6 μήνες να έχει τοποθετήσει και τα 336.

Παρόμοιες στάσεις έχουν τοποθετηθεί στην Στρατού (στάση Μουσεία) και στην 30ης Οκτωβρίου (και πάλι στάση Μουσεία).

Υπενθυμίζουμε πως από την Παρασκευή 19/11 είχαν απομακρυνθεί οι παλιές στάσεις, είχε “πέσει” το μπετόν, και το σημείο και το σημείο απομονώθηκε με ειδικό δίχτυ μέχρι αυτό να στεγνώσει.

Σημειώνεται ότι πολλές στάσεις έχουν ήδη υποστεί ζημιές από γκράφιτι ενώ ασυνείδητοι έχουν τοποθετήσει αγγελίες πάνω στα διαφημιστικά πάνελ των στάσεων.

Η κατασκευή πάντως δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο δεδομένου ότι ο χαρακτήρας των στάσεων στην Θεσσαλονίκη παραμένει ως είχε ενώ ο βασικός κορμός των στάσεων έχει υποστεί απλώς τεχνικές βελτιώσεις.

Δείτε επίσης: Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη θυμάται, δεν ξέχνα, τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος»