Τις πύλες του ανοίγει σήμερα (25/4) το απόγευμα το 6ο Street Food Festival, το οποίο για άλλη μια φορά θα πραγματοποιηθεί εντός της ΔΕΘ.
Πρόκειται για την… απόλυτη γιορτή του street φαγητού, που κάθε χρόνο προσελκύει μικρούς και μεγάλους. Το Street Food Festival ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με το φαγητό να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μπέργκερ, σουβλάκια, noodles, tikka masala και sushi, tacos, burritos, quesadillas, ψάρι σεβίτσε, πίτσες, ζυμαρικά.
Επίσης, στο φεστιβάλ μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακές συνταγές του Πόντου, ιδιαίτερης τεχνικής καπνιστά κρέατα, καθώς κι εκλεκτές κοπής κρεάτων, χορτοφαγικές επιλογές με εναλλακτικές επιλογές γύρου, αλλά και falafel που θα ζήλευαν και στην Αραβία.
Δε θα λείψουν και τα Fish́n’Chips είτε όπως τα τρώνε στη Μ. Βρετανία είτε όπως μάθαμε από μικροί Μπακαλιάρο σκορδαλιά…
Κάπου εκεί θα συναντήσεις σίγουρα και τις ακαταμάχητες για όλους τηγανιτές πατάτες.
Τέλος, για τους λάτρεις των γλυκών θα υπάρχουν λαχταριστά παγωτά, υπέροχοι παραδοσιακοί λουκουμάδες με μυστικές συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά, γνήσια churros, αυθεντικές ιταλικές συνταγές για φυσικά πολλές ακόμα επιλογές απ ́ όλο τον κόσμο.
Φυσικά, φεστιβάλ χωρίς τη συμμετοχή καλλιτεχνών δεν γίνεται, έτσι και το φετινό Street Food θα έχει συναυλίες με λατρεμένα μουσικά σχήματα. Σήμερα (25/5) το φεστιβάλ ανοίγει ο Εισβολέας και οι The Speakeasies Swing Band. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει την Εβρίτικη Ζυγιά – Banda Entopica, ενώ το Σαββατοκύριακο οι μουσικές δράσεις θα είναι εξίσου εντυπωσιακές, με Tendts-Mikro, Polkar -Σπύρος Γραμμένος. Παράλληλα, όλες τις ημέρες στη ΔΕΘ θα βρεθούν και εξαιρετικοί dj που θα ντύσουν με τους δικούς τους ρυθμούς τη γιορτή του φαγητού.
Δείτε επίσης: Μέχρι πότε μπορούν να αποσυρθούν τα παλιά αυτοκίνητα