Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή άνδρας για αιματηρό επεισόδιο με τον σύντροφο της πρώην νύφης του

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο 59χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι έναν 43χρονο, ο οποίος είναι σύντροφος της πρώην νύφης του και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών και οκτώ μηνών.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2020 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μπροστά στα μάτια της πρώην νύφης, την οποία ο κατηγορούμενος κράτησε παράνομα μαζί με τον παθόντα σε διαμέρισμα ώστε να μην καλέσουν σε βοήθεια.

propoli

Οι δικαστές έκριναν τον 59χρονο ένοχο για παράνομη κατακράτηση κατά συρροή, ενδοοικογενειακή απειλή, οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ του επέβαλαν ποινή κάθειρξης έξι ετών και οκτώ μηνών. Το δικαστήριο τού αναγνώρισε ελαφρυντικό με συνέπεια να μειωθεί η πρωτόδικη ποινή των 9 ετών και 4 μηνών (είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει του Εφετείου).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 59χρονος είχε επισκεφθεί τον 43χρονο και την (τότε) αρραβωνιαστικιά του δεύτερου στο διαμέρισμά τους για να συζητήσουν κάποια θέματα που αφορούσαν τον εγγονό του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης φαίνεται ότι άναψαν τα αίματα με αποτέλεσμα ο δράστης να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει. Το θύμα τραυματίστηκε στα πόδια και χρειάστηκε να χειρουργηθεί, ενώ προς στιγμήν κράτησε σε καθεστώς ομηρίας το ζεύγος.

Απολογούμενος, ο 59χρονος αρνήθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις, τονίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει βλάβη, ενώ ανέφερε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε από αμέλεια.

Δείτε επίσης: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες» – Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία

Loading